Sport

Mycket pappasnack i landslaget

Jimmy Durmaz (mitten), en av många småbarnspappor i landslaget. På söndagen tillkännagav dessutom John Guidetti att han ska bli pappa.
Jimmy Durmaz (mitten), en av många småbarnspappor i landslaget. På söndagen tillkännagav dessutom John Guidetti att han ska bli pappa.

En fotbollsspelare på elitnivå äger inte med någon självklarhet också ett stort fotbollsintresse.Det finns annat som är viktigare.Som nära och kära.– Det är dom som ger kraft, säger Jimmy Durmaz.

Efter 1–2-förlusten mot Turkiet i torsdags fick landslagsspelarna större delen av långfredagen och hela påskaftonen ledigt. Den som så velat kunde ha ägnat båda kvällarna åt att följa godbitar som Nederländerna–Frankrike (båda väntar i VM-kvalet i höst) och Tyskland–England.

Durmaz såg inte en minut.

– Jag har inte kollat någon fotboll alls de senaste dagarna. Det har bara varit att umgås med min lilla dotter. Det har varit utmärkt.

TT: Det behövs det också...

– Det är dom som ger en kraft. Det har varit underbart, säger mittfältaren som till vardags håller till i Olympiakos i grekiska ligan.

En babyboom rådet i landslaget. Emir Kujovic blev pappa till en dotter i förra veckan och lagom till landskampen mot Turkiet var Oscar Lewicki med och fick följa sitt andra barn – en dotter – komma till världen. I höst ska John Guidetti bli pappa.

Hos familjen Durmaz väntar tillökning redan i slutet av april.

– Det är en till på gång om fyra fem veckor. Det är många som väntar barn, det är kul. Mycket pappasnack.

TT: Hur gammal är din dotter?

– Snart tre år. Hon fyller i juli.

TT: En härlig ålder, eller hur?

– Ja, det är mycket spring. Det brukar inte vara så mycket vila. Det är bra att ha snabba fötter, säger Durmaz och skrattar.

Läs också