Nyheter Sverige Sverige-topp

Näringslivsprofil söks efter olycka

Näringslivsprofilen Christer Ericsson, vd på JCE Group, saknas efter en båtolycka. Arkivbild från 2006.
Näringslivsprofilen Christer Ericsson, vd på JCE Group, saknas efter en båtolycka. Arkivbild från 2006.

Den person som saknas efter båtolyckan utanför Marstrand i måndags är Christer Ericsson, en av de främsta näringslivsprofilerna i Sverige. Ericssons familj bekräftar försvinnandet i ett pressmeddelande.

"Det är med stor sorg som vi måste meddela att min man/vår far J Christer Ericsson sedan igår måndag förmiddag är saknad till sjöss. Christer befann sig till havs utanför Marstrand och bedömningen tyder på att han under olyckliga omständigheter har fallit överbord i samband med en fisketur", skriver familjen.

Christer Ericsson gjorde sig ett namn och en förmögenhet i slutet av 1970-talet genom företaget Consafe som tillverkade serviceplattformar, men som gick i konkurs 1985. På senare år har han framgångsrikt gjort comeback inom näringslivssfären genom företagsgruppen JCE Group.

Hittade fiskeutrustning

Det var på måndagsförmiddagen som en privatperson slog larm om att en båt hittats drivande norr om ön Åstol, mellan Tjörn och Marstrand. Ingen fanns då ombord, däremot fanns fiskeutrustning på båten och fiskelinor som hängde i vattnet.

Det var länge osäkert hur många personer som befunnit sig ombord på båten. Under eftermiddagen deltog sammanlagt 13 fartyg, en räddningshelikopter från Sjöfartsverket och en polishelikopter utrustad med värmekamera i sökinsatsen.

– All information vi fått in tyder på att det bara varit en person ombord. Det mesta tyder på att personen av någon anledning fallit överbord. Hela det aktuella området och stränder har sökts igenom utan att vi gjort några fynd, sade Daniel Lindblad, presskontakt vid Sjöfartverket, till TT.

Familjen tackar

Polisen har fortsatt eftersöket under tisdagen. Sjöpolis och polishelikopter deltar i arbetet.

– Vad jag vet har vi inte ännu fått in några tips som kan leda oss vidare. Eftersöket kommer att fortsätta så länge vädret är tjänligt. Vi arbetar efter teorin att det är en olyckshändelse, säger Ulla Brehm, informatör vid polisen region Väst.

Familjen tackar i sitt pressmeddelande också bland annat Sjöräddningen för hjälpen: "Sjöräddningen med Polis, Kustbevakning och SSRS har gjort en grundlig insats för att försöka hitta honom men tyvärr utan framgång. Chansen att finna honom vid liv bedöms enligt Sjöräddningen som liten. Vi vill tacka alla som har hjälpt och stöttat oss, från nära och kära till Sjöräddningen, och vi vore tacksamma om familjen och närmaste får lämnas i fred i denna svåra stund."

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset