Blogginlägget har gillats av 25 000 personer.
Blogginlägget har gillats av 25 000 personer.

När Nadia Salwin, 21, hade bråkat med sin familj skrev hon ner sina känslor för att berätta hur det är att leva med en person som har adhd. Och ny hyllas hennes inlägg över hela nätet.

När Nadia Salwin, 21, gick i skolan kände hon att det var någonting som gjorde att hon inte riktigt hängde med på samma sätt som andra elever.

– Jag hade alltid känt mig utanför och på högstadiet blev det värre. Jag hängde inte med alls. Men så träffade jag en pojkvän som hade adhd och tänkte att ”men gud, jag är ju likadan”. Och då påbörjades en utredning, berättar Nadia för Metro.

Det visade sig att Nadia hade adhd. Och i fredags, efter ett bråk hon haft med sin familj, satte hon sig ner vid datorn.

– Jag brukar skriva för att sätta ord på mina känslor, säger hon.

Hon skrev ett blogginlägg som var tänkt till hennes familj – men som i skrivande stund har gillats av 25 000 personer på Facebook och även uppmärksammats av Expressen. Under rubriken ”Till er som lever och umgås med oss som har adhd/add” förklarar hon hur hon ”är precis som du, men ändå alldeles olik”.

”Jag känner samma känslor, upplever samma saker. Bara lite mer. När jag är glad är jag överlycklig. När jag är arg är jag förbannad. När jag är ledsen är jag förtvivlad. När någon sårar mig känns det som om hela världen går under. När jag får en kram blir allt genast bra igen hur illa det än var alldeles nyss”, skriver Nadia i ett försök att förklara hur det är att leva med adhd.

– Jag ville ge en bild av hur det är att ha adhd. Man blir ofta missförstådd, och jag tänkte att jag inte kan vara ensam om att känna så, säger Nadia.

Enligt henne är det vanligaste missförståndet att hon är mindre intelligent och att hon inte har samma kompetens som någon som inte har adhd.

– Jag tror att många känner igen sig. Jag tror att jag satte ord på det många känner, säger Nadia.

”Vi med ADHD/ADD är intensiva. Vi känner mer. Vi hatar mer. Vi sörjer mer. Men vi älskar också mer. För när vi älskar någon så gör vi det inte bara med hjärtat utan med hela kroppen”, skriver hon i blogginlägget.

Här kan du läsa hela Nadias text.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset