Nöje Nyheter

Naken Trump för mycket för New York

En kvinna pekar på statyn i Union Square på Manhattan.
En kvinna pekar på statyn i Union Square på Manhattan.

Men Donald Trump har ju inga kläder! Plötsligt stod han där, naken, orange och med en stor mage, små fingrar och några saknade genitalier. Men statyn som dök upp i parken Union Square i New York var inte okej och har nu förflyttats av myndigheterna.

Konstverket kallas "The emperor has no b–s", och bakom den ligger ett konstnärskollektiv som placerat liknande statyer på flera offentliga platser i New York, San Francisco, Los Angeles, Seattle och Cleveland.

Mae Ferguson, talesperson för New Yorks parkmyndighet, säger till Reuters att den tagits bort för att det är förbjudet att installera något i stadens parker som inte har godkänts först.

Konstnärskollektivet har enligt amerikanska medier tidigare protesterat mot republikanernas presidentkandidat, och ville nu visa honom på det mest förödmjukande sätt de kunde komma på. Statyerna har tagit fyra månader att göra, av en konstnär i Las Vegas.

– Oavsett om du gillar det eller inte så är Trump en "större än livet"-figur inom världskulturen just nu, säger en talesperson för konstnärskollektivet Indecline, som vill vara anonym, till The Washington Post.

– Ser man tillbaka på historien så är det så dessa figurer har blivit ihågkomna och idoliserats i sin tid – med statyer.

Det är oklart vad den riktiga Donald Trump anser, hans talespersoner har ännu inte kommit med någon kommentar.

Enligt amerikanska medier har många under dagen tagit selfies med statyerna och sociala medier har svämmats över av bilder.

Mary Altaffer/AP/TT
Statyn fraktas bort från Union Square i New York.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset