Sport Sport-topp

Nashville vann maratonmatch

Nashvilles Mike Fisher svarade för två mål i segermatchen mot San Jose.
Nashvilles Mike Fisher svarade för två mål i segermatchen mot San Jose.

Det behövdes tre övertidsperioder för att avgöra kvartsfinalmötet mellan Nashville och San Jose i NHL-slutspelet.Nashvilles Mike Fisher satte 4–3 – 11.12 in i den tredje förlängningen.

Efter tre ordinarie perioder stod det 3–3. Första övertidsperioden slutade 0–0. Den andra blev också mållös. Och så, efter mer än 50 övertidsminuter, kunde Nashville utjämna till viktiga 2–2 i matchserien.

Ekholm bakom segermålet

Mattias Ekholm var den ende av Nashvilles svenskar som noterades för poäng. Backen var inblandad i lagets ledningsmål i den första perioden, när han passade fram till Colin Wilsons 1–0 – och fanns också med i förspelet till det matchavgörande målet. Mattias Ekholm sköt och Mike Fisher slog in returen från San Joses målvakt Martin Jones.

– En härlig seger som vi jobbade hårt för sade tvåmålsskytten Mike Fisher, som tillsammans med kedjekompisarna James Neal och Colin Wilson svarade för Nashvilles samtliga mål.

Dallas tog revansch

I nattens andra match tog Dallas tog revansch efter storförlusten senast och utjämnade till 2–2 i kvartsfinalserien mot St Louis.

– Grymt viktig seger, så klart. Vi har verkligen hela säsongen lyckats komma tillbaka efter förluster, det är en styrka vi har, säger Dallasbacken John Klingberg till Expressen.

Matchen i Missouri gick också till övertid. Här krävdes dock bara knappt tre minuters spel av förlängningen innan Dallas Cody Eakin kunde göra 3–2 och avgöra matchen. Segermålet kom efter en kontring, där Klingberg satte fart på anfallet.

Men det var St Louis som inledde bäst och ledde med 1–0 efter en period. I andra kvitterade först Dallas och tog sedan ledningen med 2–1, innan St Louis Alexander Steen kunde passa fram till Paul Stastnys 2–2 efter 13 minuters spel.

Steen hade också ett jätteläge att avgöra matchen i slutet av den tredje perioden men Dallasmålvakten Kari Lehtonen räddade.

Ett nytt möte väntar mellan lagen på lördag eftermiddag, lokal tid.

– Nu är det först till två segrar som gäller. Båda lagen vet var vi har varandra. Det känns bra med hemmaplansfördel, säger John Klingberg till Expressen.

Jeff Roberson/AP/TT
Dallas firar övertidsmålet mot St Louis.