Nöje TV

Nassim Al Fakir: "Tom som människa"

Nassim Al Fakir och Jeanette Carlsson ska bland annat bjuda på ett Stålmannen-shownummer i veckans "Let's dance". "Det är magiskt", säger Nassim.
Nassim Al Fakir och Jeanette Carlsson ska bland annat bjuda på ett Stålmannen-shownummer i veckans "Let's dance". "Det är magiskt", säger Nassim.

Nassim Al Fakir gjorde stor succé i "Let's dance" förra veckan. Nu ska han ta nästa steg– iförd Stålmannen-dräkt. – Det är fredagsunderhållning på högsta nivå, säger barnprogramledaren.

I fredags hamnade Nassim Al Fakir och Jeanette Carlsson för första gången i den absoluta "Let's dance"-toppen – dansparet var kvällens stora juryfavorit och fick högst totalpoäng.

– Jag har en tendens att generellt ge väldigt mycket i allt jag gör, det är därför det alltid blir väldigt mycket känslor. Sedan när jag har gjort det jag ska göra, då är jag liksom klar. Så det var bra i fredags, jag var tvungen att landa ett dygn men sedan har jag inte tänkt på det mer, säger Nassim Al Fakir.

"Man tömmer sig"

Han tycker att det är viktigt att släppa danserna direkt och gå vidare eftersom det är så mycket nytt att ta in och lära sig.

– Vi ger väldigt mycket hela tiden och det gör ju att man hela tiden tömmer sig. Man blir tom som människa.

Det låter jobbigt men Nassim Al Fakir tycker snarare att det är lyxigt.

– Det är superlyxigt, att få chansen till det här. För ju mer jag vågar ställa mig utanför min "comfort zone" desto mer lär jag mig. Jag blir säkrare, jag blir mer stolt, jag kanske kan äga lite mer när jag står i tv-rutan eller på scenen, säger han.

"Jag var asdålig"

Nu är bara fem danspar kvar i tävlingen och det blir allt viktigare att prestera på topp. När TT träffar Nassim Al Fakir har han och Jeanette Carlsson precis repeterat veckans danser i "Let's dance"-studion.

Det gick så där.

– Jag var asdålig precis nu. Asdålig. Det var det sämsta de har sett, säger han.

– Det blir roligare fredagsmys om vi alla kör järnet. Men det är lätt att säga, det är svårare att göra för man blir så trött i huvudet.

"Top gun"-slowfox

Veckans tema är film och dansparen ska göra två nummer var. Nassim Al Fakir och Jeanette Carlsson ska först göra göra en "Top gun"-inspirerad slowfox.

– Som ickedansare säger ju den kombinationen en ingenting men det känns ganska coolt, säger Nassim Al Fakir.

Den andra dansen blir ett "Superman – the movie"-inspirerat shownummer. Nassim ska spela Stålmannen och Jeanette gör rollen som Lois Lane.

– Det är magiskt, säger Nassim Al Fakir.

"Let's dance" sänds i TV4 på fredag klockan 20.00.

Pontus Lundahl/TT
I fredags fick Nassim Al Fakir och Jeanette Carlsson högst poäng av juryn. "Det är väldigt kul att ha med sig", säger Nassim.
Pontus Lundahl/TT
Nassim Al Fakir, här tillsammans med danspartnern Jeanette Carlsson, ger allt i "Let's dance". "Det är ett underhållningsprogram och jag tycker att man ska ge av sig själv fullt ut", säger han.
Pontus Lundahl/TT
Jeanette Carlsson har drillat Nassim Al Fakir i dans i 14 veckor. "Gud, det är ju en enormt stor skillnad från hur det var i början", säger hon om hans utveckling.