Louis "Mitsuhide" Bremers tar hem sin första stora titel i Hearthstone-turneringen på Dreamhack Winter. Efter finalvinst mot svenske Weghuz kan han nu resa hem med en hel del extra slantar i fickan.

I en intervju med Metro tippade expertkommentatorn Frodan att tyske SuperJJ skulle ta hem guldmedalj på Dreamhack. Även svenske Ostkaka hade goda chanser, menade han.

Men ingen av de nämnda spelarna tog sig så långt och när finalen väl gick av stapeln var det svenske Weghuz och nederländska Mitsuhide som drabbade samman.

Lekarna betades av en efter en och i den avgörande matchen plockade nederländaren fram en Hunter-deck som starkt kontrade svenskens Warrior. Wehguz hamnade fort i en knivig sits och snart var pokalen säkrad av Mitsuhide. Glädjen var uppenbar när han yttrade sina först ord efter vinsten:

- Jag kan inte tro det, helt otroligt, sa han.

LÄS MER: "Svenska storlaget utslagna inför hemmapubliken"

Under hela tävlingen har den nederländske Hearthstone-spelarenpeppats och hejats på av den fransktalande scenen. Något som han i vinnarintervjun tog tillfället i akt och tackade för.

- Communityn är fantastiskt, alla hejar på mig på Twitter. De är helt enkelt bäst.

LÄS MER: "Hundratusentals kronor dtår på spel när Overwatch intar Dreamhack"

LÄS MER: Team Liquid tar hem guld i Dreamleague: “Mitt livs enklaste final

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset