Sport Fotboll

Neymar kan få guldbollen

För femte gången i följd är Cristiano Ronaldo och Lionel Messi bland de tre spelare som kan få guldbollen, Ballon d'Or, som årets bästa fotbollsspelare.I år får de sällskap av Neymar.Zlatan Ibrahimovic nobbas igen.

Det är första gången som brasilianaren finns med i finaltrion som röstats fram av fotbollsjournalister från hela världen. Priset delas ut under Fifa-galan i Zürich den 11 januari.

Real Madrids portugisiske anfallsstjärna Ronaldo har fått guldbollen tre gånger, 2008, 2013 och 2014. Den argentinske Barcelona-ikonen Messi fick priset fyra gånger i följd mellan 2009 och 2012.

Ronaldo är favorit till att få guldbollen tredje året i följd. Han har den senaste säsongen gjort 48 mål, flest i Europa, blivit Real Madrids främste målskytt genom tiderna (324 mål) och har det portugisiska landslagsrekordet (55).

Zlatan Ibrahimovic var en av de 23 nominerade.

Barcelonas Champions League- och La Liga-vinnande tränare Luis Enrique Martinez kan få priset som årets tränare. De övriga finalisterna är Bayern Münchens Pep Guardiola, som tog laget till tredje bundesligatiteln i följd, och Jorge Sampaoli, som förde Chile till första Copa America-titeln.