Sport Sport-topp

Nice-attacken förtog Tour-glädjen

Chris Froome leder Tour de France.
Chris Froome leder Tour de France.

Tom Dumoulin, dagens etappsegrare i Tour de France, hade svårt att glädjas över segern.Tankarna gick till de drabbade i terrorattacken i Nice.– En sorglig dag, säger den 25-årige nederländaren.

Tour de France tävlingsledning valde att genomföra dagens etapp trots terrorattacken i Nice på torsdagskvällen som hittills krävt 84 människoliv. Både inför och efter loppet hölls en tyst minut.

– Touren kommer att fortsätta med återhållsamhet och värdighet. Vi tror, i samförstånd med statliga myndigheter, att loppet måste fortsätta. Och att vi inte får ge efter för de som vill att vi ska förändra vårt sätt att leva, sade tävlingsdirektören Christian Prudhomme inför den 13:e etappen av 21.

Efter loppet kunde det konstateras at Chris Froome fortsätter utöka sin totalledning i sammandraget.

Den 31-årige britten slutade tvåa i fredagens lopp, det 37,5 kilometer långa tempoloppet mellan Bourg-Saint-Andeol och La Caverne du Pont-d'Arc, en minut och tre sekunder bakom Tom Dumoulin.

I sammandraget leder Fromme med en minut och 47 sekunder före Bauke Mollema, Nederländerna.

Tom Dumoulin hade svårt att glädjas åt etappsegern.

– Cyklingen känns lite mindre viktigt en dag som den här, vilket är helt naturligt. Jag är glad, men på samma gång väldigt ledsen över alla som drabbats av attacken i Nice.

På lördagens körs den 14:e etappen, från Montélimar till Villars-les-Dombes.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset