Sport

Nice hedrar offer i premiärmatch

Offren för terrorattacken i Nice den 14 juli kommer att hedras vid den franska ligapremiären när Nice tar emot Rennes på söndag. Arkivbild.
Offren för terrorattacken i Nice den 14 juli kommer att hedras vid den franska ligapremiären när Nice tar emot Rennes på söndag. Arkivbild.

När franska ligan har premiär i helgen kommer Nice i hemmamatchen mot Rennes på söndag att hedra offren för terrorrattacken den 14 juli.

I stället för den rödsvarta hemmatröjan med sponsornamn kommer tröjan att vara vit och bära namnen på alla 85 personer som dog efter att en lastbil körts in i folkmassan på Promenade des Anglais. Namnen står i en lång slingrade rad som bildar ett hjärta på framsidan av tröjan.

Efter matchen kommer matchtröjorna att auktioneras ut och pengarna går till de som drabbades i attacken där även 200 personer skadades.

Alla åskådare ombeds komma klädda i vitt och före matchstart kommer var och ett av offren att hedras med ballonger som kommer släppas.

Offren kommer även att hedras i matchminut 85 i varje hemmamatch under hela säsongen.

Nice är inte favorit till ligasegern, det är som vanligt Paris Saint-Germain. Men förutom Zlatan Ibrahimovic som gått till Manchester United kommer PSG även att sakna Edinson Cavani och Thiago Silva när man åker till Bastia för fredagens match. Båda är skadade.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset