Sport

Nicklaus hyllar Stenson

Golflegendaren Jack Nicklaus, 76, hyllar Henrik Stenson för hans spel i British Open. Arkivbild.
Golflegendaren Jack Nicklaus, 76, hyllar Henrik Stenson för hans spel i British Open. Arkivbild.

Det krävs något speciellt för att imponera på golflegendaren Jack Nicklaus. Som Henrik Stensons finalvarv i British Open."En av de bästa rundor jag någonsin sett", skriver den mesta majorvinnaren Nicklaus på Facebook.

"(Phil) Mickelson gjorde en av de bästa rundorna jag sett i The Open, men Henrik Stenson var bättre – han spelade en av de bästa rundorna jag någonsin sett", skriver den 76-årige amerikanen.

Flera medier jämför kampen mellan Stenson och Mickelson med Nicklaus batalj i British Open mot Tom Watson på Turnberry 1977, en tävling som slutade med att Watson vann med ett slags marginal. Även Nicklaus gör den jämförelsen.

"Jag tycker att vi spelade fantastiskt och hade en underbar match. Den dagen vann Tom, 65–66. Vår finalrunda var riktigt bra, men deras (Stensons och Mickelsons) var ännu bättre".

"Hans driver var bra, järnspelet var fantastiskt, korta spelet underbart och puttningen utmärkt. Att vinna sin första major är speciellt bara det, men att göra det på det sätt som Henrik gjorde gör det till ett oförglömligt minne".

Att berömmet kommer från Nicklas är onekligen speciellt. Golflegendaren vann sin första majorturnering, US Open, 1962. Tjugofyra år senare vann Nicklaus sin sista och 18:e när han var ett slag bättre än Greg Norman och Tom Kite i US Masters.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset