Sport

Nico Rosberg avslutade med seger

Nico Rosberg tvingades ge sig i kampen om världsmästartiteln mot teamkollegan Lewis Hamilton. Men tysken kan i alla fall glädja sig över sin glansfulla avslutning på säsongen. I säsongsfinalen i Abu Dhabi tog tysken sin tredje raka seger.

Lewis Hamilton säkrade VM-titeln i USA:s GP i slutet av oktober. Sedan dess har kollegan i den andra Mercedes-bilen kunnat kliva högst upp på pallen i Mexiko, Brasilien och på söndagen i Abu Dhabi. Totalt har den 30-årige tysken vunnit sex deltävlingar den här säsongen. De båda stallkompisarna satte en stilenlig punkt för säsongen med en dubbelseger. Mercedes har vunnit 16 av 19 lopp i år.

– Jag är glad över hur jag avslutade den här säsongen och ser fram emot nästa. Den kan få börja redan i morgon, jag behöver ingen semester, sade Nico Rosberg.

Imponerande upphämtning

Världsmästaren Hamilton stannade på tio segrar under säsongen.

– Det är alltid tufft att tävla mot Lewis. Desto skönare när man lyckas slå honom. Vi har haft en fantastisk strid internt och jag ser fram emot att fortsätta den nästa år. Jag tror på en fantastisk säsong för oss även nästa år, sade Rosberg.

Ferraris Kimi Räikkönen tog hand om tredjeplatsen, strax före stallkompisen Sebastian Vettel. Det var Räikkönens tredje pallplats den här säsongen. Vettel svarade för en imponerande upphämtning, han startade från 15:e plats.

Ericsson 14:e

Marcus Ericsson avslutade säsongen med en 14:e plats, snäppet före stallkamraten i Sauber, Felipe Nasr. Ericsson hade en tuff helg i Abu Dhabi och var inte nöjd med hur bilen fungerade.

– Det blev ett tufft race, jag gjorde vad jag kunde, sade Marcus Ericsson till Viasat.

– Jag är nöjd över hur säsongen slutade. Det var mentalt viktigt att vara snabbare än Nasr, sade Marcus Ericsson.