Sport

Nico Rosberg snabbast i kvalet

Nico Rosberg har all anledning att göra tummen upp.
Nico Rosberg har all anledning att göra tummen upp.

Nico Rosberg startar från pole position när Rysslands Grand Prix avgörs i OS-staden Sotji på söndagen. För stallkamraten i Mercedes – regerande världsmästaren Lewis Hamilton – fortsätter däremot motgångarna.

Nico Rosberg har fått en drömstart i jakten på sin första VM-titel i formel 1. Tysken har startat säsongen med tre raka segrar och det ser minst sagt lovande ut även inför årets fjärde deltävling. Nico Rosberg var snabbast i kvalet och startar från pole position i söndagens race. För Lewis Hamilton – som vunnit de två senaste åren i Sotji – fortsätter problemen. Hamilton missade det sista kvalet i Sotji sedan han råkat ut för samma motorproblem som spökade i den senaste deltävlingen i Shanghai, enligt Mercedes. Hamilton – som är 36 poäng efter VM-ledande Rosberg – får starta från ruta tio i söndagens lopp.

Bredvid Rosberg i första startled står finländaren Valtteri Bottas i en Williams. Ferrariföraren Sebastian Vettel var egentligen näst snabbast i kvalet, men ett byte av växellåda innebär att tysken flyttas ner till sjunde startposition.

Marcus Ericsson hade en svart dag på tävlingsbanan och hade 22:a och sämsta tid i kvalet.

Läs också