Sport

Nico Rosberg tog andra raka

Nico Rosberg vann i Bahrain.
Nico Rosberg vann i Bahrain.

Nico Rosberg vann även säsongens andra formel 1-tävling som kördes i Bahrain.– Nyckeln var starten, jag kom i väg bra och från ledningen försökte jag bara kontrollera loppet, sade tysken i segerintervjun.

Inledningen av loppet blev dramatisk.

Nico Rosberg fick en kanonstart och tog ledningen direkt, medan stallkamraten Lewis Hamilton – som hade pole position – tappade på startrakan. In i första sväng blev den trefaldige världsmästaren påkörd av Valtteri Bottas.

Tappade placeringar

Hamilton tappade tid och placeringar i sin Mercedes, men körde upp sig från sjunde till en slutlig tredje plats. Kimi Räikkönen blev tvåa.

– Jag hade hoppats att säkerhetsbilen skulle komma ut. Min bil blev skadad och jag kunde inte på riktigt utmana Räikkönen, sade Lewis Hamilton sedan han gratulerat Nico Rosberg till segern.

Tysken – som avslutade förra säsongen med tre segrar har nu tagit fem raka triumfer – hade inga problem att försvara sin ledning. Räikkönen kom aldrig riktigt nära och i mål skiljde tio sekunder. Finländaren blev ensam Ferrariförare i racet sedan Sebastian Vettels motor rasat redan på uppvärmningsvarvet.

Ericsson utan poäng

Marcus Ericsson slutade tolva och blev utan VM-poäng.

– Ett okay resultat med tanke på den bil vi har. Jag hade problem de första varven och hade inte det tryck i motorn som vi ska ha. Jag var nästan sist innan det på något sätt kom tillbaka energi, sade Marcus Ericsson till Viasat Motor efter loppet.

Svensken låg på en poänggivande tionde plats, men tappade mot slutet.

– Det var nästan omöjligt att försvara poängplatsen, sade Marcus Eriksson, som var tvungen att spara på bränslet under slutvarven.

Loppets överraskning var det nya stallet Haas. Romain Grosjean blev sexa för det amerikanska stallet i premiären i Australien och i Bahrain slutade fransmannen på en imponerande femte plats.