Sport

Nihlstorp nollade Linköping – igen

Linköping och Niklas Pettersson lyckades inte överlista Växjös målvakt Cristopher Nihlstorp.
Linköping och Niklas Pettersson lyckades inte överlista Växjös målvakt Cristopher Nihlstorp.

Supernollan Christopher Nihlstorp har slagit till igen.För andra gången den här säsongen nollade målvakten Linköping på bortaplan.1–0 senast följdes upp med 3–0 för Växjö denna gång i hans nya favoritarena.

Att lista ut var Christopher Nihlstorp helst spelar utanför sin egen hemmaplan är inte särskilt svårt.

Den här säsongen har 32-åringen hållit nollan tre gånger. Två av dessa har kommit på bortaplan mot Linköping.

– Klart att man får en skön känsla av en sådan här seger och det betyder mycket för självförtroendet, säger burväktaren.

Normalt sett är LHC ett av SHL:s målgladaste gäng – med 15–4 i målskillnad de fyra föregående matcherna i egna arenan.

Men mot Växjö har man inte lyckats producera ett enda mål där i vinter, trots två matcher och sex perioders försök.

Tre av fyra

– Linköping spelar tufft och snabbt och verkar tvinga fram det bästa ur oss. I båda de här mötena har vi spelat ett väldigt bra och uppoffrande försvarsspel. Får jag inte den hjälpen som målvakt spelar det ingen roll hur bra match jag än gör, säger Nihlstorp.

I fjol vann Växjö fyra av fem matcher mot LHC och den här säsongen har man tagit hem tre av fyra.

– Det är nog mest tillfälligheter, men det är ofta så att man under en säsong får plus på vissa lag. Därmed inte sagt att vi har lätt mot Linköping, för det är ett jäkligt bra lag.

För Växjö var det extremt viktigt med full pott i jakten på en plats bland topp sex.

Avståndet är fortfarande fem poäng upp till sexan Djurgården med sju omgångar kvar att spela.

– Det har tagit tid att få ihop alla nya spelare, men den här segern var ett skönt besked som visar att vi är på rätt väg. Vi ska göra allt vi kan för att klättra uppåt och säkra en plats i slutspelet direkt.

"Saknar energi"

Linköping hade tre raka segrar bakom sig, men hamnade i underläge redan efter drygt tre minuter genom Alexander Johansson.

I andra perioden tog det bara 2.05 minuter innan Gustav Rydahl ökade på – och östgötarna hade svårt att skapa vassa lägen.

– Vi saknar den energi, fart och attityd som vi visat på sistone och då räcker vi inte till. Växjö är dessutom väldigt skickliga att spela på en ledning, säger hemmatränaren Dan Tangnes.

– Powerplay och boxplay fäller avgörande. Men framför allt har vi den fokus och skärpa som krävs, säger gästernas tränare Sam Hallam.