Sport

Nilsson Lindelöf dansade och sjöng

Benficaspelarna firade klubbens 35:e ligatitel på söndagen.
Benficaspelarna firade klubbens 35:e ligatitel på söndagen.

Victor Nilsson Lindelöf är portugisisk mästare i fotboll.Hans Benfica, som jagades av Lissabon-konkurrenten Sporting, säkrade titeln via 4–1 hemma mot Nacional

Den 21-årige EM-backen är den sjätte svensken som vinner ligan med Benfica. Tidigare har Stefan Schwarz, Jonas Thern, Glenn Strömberg, Mats Magnusson och Sven-Göran Eriksson blivit mästare med klubben.

Totalt har Nilsson Lindelöf spelat 15 ligamatcher och fyra Champions League-matcher den här säsongen.

– Vi dansar, sjunger och är lyckliga. Det här är fantastiskt, något som vi alla har kämpat för under hela säsongen. Att allt blev klart i den sista omgången, på hemmaplan inför våra fans och att det var Sporting som vi knäckte gör ju inte saken sämre, säger Nilsson Lindelöf till Fotbollskanalen.

Benfica var tvunget att vinna för att hålla undan för Sporting. Argentinaren Nicolás Gaitan gjorde två mål. Han satte 1–0 i den 23:e minuten och matchavgörande 3–0 i den 65:e. Däremellan gladde brasilianen Jonas publiken på Estadio da Luz med sitt 2–0-mål. Pizzi gjorde 4–0 innan mittenlaget Nacional reducerade på tilläggstid.

Benfica förlorade tre av sina sju första ligamatcher men med bara en nollpoängare till avslutade laget säsongen som 35-faldiga mästare.