Sport Fotboll Sport-topp

Nilsson slår tillbaka mot polisen

Karl-Erik Nilsson, ordförande i Svenska fotbollförbundet. Arkivbild
Karl-Erik Nilsson, ordförande i Svenska fotbollförbundet. Arkivbild

Svenska fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson slår nu tillbaka mot polisens kritik om hur sporten har hanterat problematiken med illegal pyroteknik.– Jag är förvånad, men kan bara spekulera om vilket motiv som finns för att vissa företrädare för polisen valt konfrontation, säger Karl-Erik Nilsson till TT.

Det var i en intervju med Fotbollskanalen tidigare i veckan som Per Engström, gruppchef på polisens Utvecklingscentrum, menade att det behövs "hårdare regler för att få ordning på fotbollen", bland annat kan ståplats krympas.

– Vi hade ett möte senast i oktober och det hölls i positiv anda. Självklart har vi utmaningar, men också väldigt mycket som fungerar bra.

Per Engström hävdade i intervjun att svensk fotboll inte vill lösa sina problem, framför allt när det gäller pyrotekniken på läktarna.

– Klubbarna lägger ner miljoner på att komma tillrätta med de problem som finns och svensk fotboll arbetar ständigt med de här frågorna. Vi vill ha en fortsatt konstruktiv diskussion med polisen och hade inte förväntat svepande och oprecisa påståenden som vi fått läsa via media. Vi har bjudit in polisledningen till ett möte och vi vill ha det så snart som möjligt, säger Karl-Erik Nilsson.