Sport

Nilsson tänker inte på målskillnad

Sveriges Andreas Nilsson efter fredagens OS-kvalmatch mot Iran.
Sveriges Andreas Nilsson efter fredagens OS-kvalmatch mot Iran.

En seger modell större mot Slovenien skulle förbättra Sveriges chanser att nå OS-turneringen.– Det tänker inte vi på, säger mittsexan Andreas Nilsson.

För Sverige väntar Slovenien på lördagen innan OS-kvalet avslutas på söndag mot Spanien. Vinner Sverige bara en av matcherna – och inget lag förlorar mot Iran – kan de tre europeiska lagen hamna på samma poängskörd.

– Förutsättningarna hade varit bättre om Spanien vunnit, säger mittsexan Andreas Nilsson efter 34–19 mot Iran i kvalpremiären i Malmö Arena.

Om scenariot slår in kan inbördes målskillnad avgöra allt och därför kan det vara viktigt att vinna mot Slovenien med några bollars marginal. Då kan Sverige ha råd att förlora mot Spanien med någon boll.

– Vi ska först vinna den matchen (mot Slovenien), säger Nilsson.

Sloveniens skrällseger mot Spanien (24–21) överraskade de flesta, men inte Andreas Nilsson.

– Jag trodde att de skulle vinna. Jag hade det på känn. Jag tycker att de hade koll på dem i EM också. Sedan har de bra spelare och får de till det slår de Spanien. Tyvärr hände det också, säger han.

TT: Vad tror du om era chanser mot Slovenien?

– Jag tycker att vi har bra lag. Fungerar vårt försvarsspel, som är det viktigaste, tror jag absolut att vi vinner, säger Andreas Nilsson.