Sport

Norén i ledarboll i Masters

Alexander Norén går ut i ledarboll i morgon.
Alexander Norén går ut i ledarboll i morgon.

Matthew Fitzpatrick verkar svårstoppad i Nordea Masters.Alexander Norén tänker i vart fall ge det ett försök.– Målet var att klättra lite på listan så jag ska ha en chans. Det tycker jag att jag har nu, säger Norén efter sin 67-runda.

Fitzpatrick, just nu inne i Europas lag till höstens Ryder Cup, har mer eller mindre gått runt Bro Hof-banan som en maskin.

Misstagen har varit få, och med rundorna 68–65–68 leder han tävlingen med fem slag inför söndagens avgörande.

Några slag för mycket för att det ska vara riktigt spännande.

Norén ligger delad tvåa, och är den som går ut i ledarbollen på söndagseftermiddagen.

– Det känns bättre än de har gjort de senaste veckorna, och det är egentligen det jag är mest nöjd med. Att fortfarande ha chansen ser jag som en bonus, säger fjolårsmästaren Norén.

– Jag är jättenöjd med hur jag spelade i dag. Jag slog tre dåliga slag, men hade tur med hur bollen låg ändå. Jag spelade bra upp till tionde hålet, sedan gjorde jag ett par bogeys och kände mig lite nere. Men jag lyckades resa mig, gjorde fyra raka birdies och mina bra slag idag var riktigt bra.

Stenson långt efter

För Henrik Stenson går det sämre

Ännu en 70-runda innebär att avståndet upp till ledningen är för stort, elva slag.

– Hade jag skjutit 67–68 hade jag kanske kunnat vara med och fajtas om segern, nu blir det mer en form av glorifierad träning i morgon, säger han.

– Det här var ändå den bästa runda jag har spelat här, men det kunde ha gått bättre. Jag valde fel klubba några gånger i mitten och försökte lite för hårt på slutet, och då är det lätt att det slår tillbaka på en. Det känns ju surt att kliva av green med en bogey när man haft en birdieputt.

Antiklimax för Björk

Alexander Björk, som låg tvåa under mer eller mindre hela lördagen, tappade på det sista hålet när andraslaget gick i vattnet.

Europatourdebutanten kunde knappt tro sina ögon.

– Det var en chock. Jag trodde den skulle bli perfekt, men vinden snurrade lite mellan läktarna, så den gick i vattnet. Jag blev riktigt förvånad. Sedan så hade jag inte riktigt kommit över det när jag slog nästa slag, så då missade jag green. Det känns surt, men samtidigt så är jag fortfarande hyfsat bra med. Spelade ganska bra i övrigt, förutom missflytet på slutet, sade Björk.

Nu delar han femteplatsen med Rikard Karlberg, åtta slag från ledningen.

Alexander Norén har inte gett upp kampen om en tredje seger i tävlingen.

– Jag tycker jag har det spel som behövs för att lyckas här, och jag vet ju att det finns en bra "score" där ute. Nu ser jag fram emot i morgon, säger han.