Sport Sport-topp

Norén leder och Stenson tappar

Alexander Norén leder i Sydafrika. Arkivbild.
Alexander Norén leder i Sydafrika. Arkivbild.

Alexander Noréns starka golfform håller i sig.Halvvägs in i veckans tävling i Sydafrika – den näst sista i Europatourens slutspel Race to Dubai – är svensken i en tvåslagsledning på åtta under par.

Norén gick fredagsrundan på 67 slag, fem under par, efter sex birdies och en bogey.

– Jag gjorde många birdies (fem) på sista nio efter avbrottet för storm. Jag satte en chip, det var en bra niohålare, säger Norén.

– Jag är väldigt nöjd med hur jag höll ihop det, för det är en tuff golfbana. Slår man ett lite snett slag så kan man hamna i svåra lägen.

Henrik Stenson har ledningen i Race to Dubai, men Norén – femma inför den här veckan – är med och utmanar om totalsegern. Under den andra rundan tappade Stenson, som efter 74 slag är sju efter Norén och på delad 17:e plats tillsammans med David Lingmerth. Bra för Stenson är att engelsmannen Danny Willett, tvåa totalt i slutspelet, fortsätter att spela svagt och delar 54:e plats.

Alexander Norén har vunnit tre tävlingar på Europatouren i år och jagas närmast av fem spelare som delar andraplatsen, däribland sydafrikanen Louis Oosthuizen och engelsmannen Chris Wood.

På tredje rundan är spelet tidigarelagt eftersom det väntas mer oväder under lördagen.