Sport

Norén sjätte svensk i British Open

Den svenske golfaren Alex Norén. Arkivbild.
Den svenske golfaren Alex Norén. Arkivbild.

Åtta i Paris.Sedan kunde Alexander Norén hämta ut en biljett till British Open.– Verkligen roligt, säger han till svenskgolf.se.

I fjol blev 33-åringen skadad bara veckor före British Open och tvingades att stå över den golfmajorn.

Och inte heller 2014 var han med i tävlingen.

Däremot 2012, då han kom delad nia. Att nå en ny topp 10-placering i British Open senare i månaden ser han inte som en omöjlighet.

– Spelet kändes ganska bra den här veckan, bra närspel och puttningen var mycket bättre än tidigare. Får jag till drivarna och det långa spelet så har jag chansen, säger Alexander Norén.

Tuff bana

Han hade inga tankar på kvalet till British Open under helgens tävling.

– Det kopplade jag bort eftersom banan är så påfrestande att spela. Det här är den banan på hela touren som kostar mest – om du missar. Den är nästan värre än US Open–banorna. Därför kan man inte gå runt och tänka på placeringar utan det handlar mer om var man ska placera bollen. Sedan visste jag inte heller hur många platser som fanns tillgängliga – jag gillar inte att veta sånt där...

Med i US Open

Norén deltog i en annan major (US Open) för ett par veckor sedan, men missade då kvalgränsen.

– Man vill ju spela de största tävlingarna mot de allra bästa spelarna eftersom det är så utvecklande. Hoppas att jag kommer upp lite på världsrankingen också så att jag även får spela PGA Championship.

Fem andra svenskar är sedan tidigare klara för att vara med i British Open, som i mitten av juli spelas för 145:e gången. De övriga är: Henrik Stenson, David Lingmerth, Rikard Karlberg, Kristoffer Broberg och Oskar Arvidsson.

Norén låg delad femma inför söndagens rond i Europatourtävlingen i Frankrike och avslutade med att gå runt på banans par, 71 slag, efter tre birdies och tre bogeys. Det ledde till en åttondeplats. Thongchai Jaidee från Thailand vann.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset