Sport

Norén vann Scottish Open

Alexander Norén. Arkivbild.
Alexander Norén. Arkivbild.

Alexander Norén höll nerverna under kontroll under den sista dagens spel av Scottish Open i Inverness.Han tog sin femte seger på Europatouren och fick ett skönt formbesked inför British Open, nästa veckas major.

Alexander Norén var med i täten av tävlingen från första dagens spel. Inför den sista gick han ut i ledning och släppte aldrig taktpinnen. Med två birdies på de sista sju hålen höll han undan och vann tävlingen ett slag före engelsmannen Tyrrell Hatton.

Den 33-årige stockholmaren klarade den sista rundan på 70 slag, totalt 274 och 14 under par.

– Jag är glad att tävlingen är över för det här var riktigt tufft. Det var många spelare med chans bakom mig, sade Alexander Norén.

– I morse tänkte jag på hur mycket en seger skulle innebära för mig och just nu känns det helt fantastiskt att det gick vägen.

Segern var Noréns första sedan triumfen i Nordea Masters förra året.

– Nu ska jag försöka njuta riktigt mycket av det här, sade Alexander Norén, som fick ett skönt formbesked inför nästa veckas major.

Henrik Stenson inledde turneringen svagt, men avancerade stadigt i fältet och hamnade efter en avslutande 70-runda på en delad 13:e plats, sju slag efter Alexander Norén.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset