Sport

Norén vidare till final

Alex Norén, klar för semifinal i Paul Lawrie Matchplay i Skottland. Arkivbild.
Alex Norén, klar för semifinal i Paul Lawrie Matchplay i Skottland. Arkivbild.

Alex Norén är klar för final i Europatourens matchspelstävling Paul Lawrie Matchplay i Skottland sedan han vunnit först svenskmötet med Johan Carlsson i kvartsfinalen och därefter semifinalen mot engelsmannen James Morrison.

Mot Carlsson ryckte Norén tidigt iväg till en ledning sedan han gjort birdie på hål tre, fyra och fem. När Carlsson sedan gjorde birdie på hål sex räckte det inte. Norén gjorde nämligen eagle och hade i det läget fyra hål upp på Carlsson, som aldrig kom närmare än tre hål. Och när Norén vann även det 16:e hålet genom att göra en birdie samtidigt som Carlsson gick på par var matchen vunnen. Norén hade i det läget fyra håls försprång med två hål kvar att spela.

I semifinalen fortsatte Noréns fina spel. Med tre inledande birdies kopplade svensken ett grepp som han höll i hela vägen. Efter 16 hål spelade hade Norén en ledning med tre hål, med två hål kvar att spela, och är därmed klar för final på söndagen. Där möter han vinnaren mellan engelsmännen Oliver Fisher och Anthony Wall.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset