Nyheter Världen

Nordkorea: Trump är klok

Den amerikanske presidentkandidaten Donald Trump har fått oväntat stöd. En statskontrollerad nordkoreansk hemsida hyllar fastighetsmagnatens uttalanden om att han kan tänka sig att föra samtal med diktatorn Kim Jong-Un.

"Det visar sig att Trump inte är den buffliga, tokiga och obildade kandidat som de säger, utan att han i själva verket är en klok politiker och en förutseende presidentkandidat", skriver signaturen Han Yong-Muk, titulerad som Kinabaserad Koreaexpert, på propagandasajten DPRK Today.

Bedömare säger till den sydkoreanska sajten NK News, som bevakar den slutna diktaturen i norr, att även om utspelet inte kommer direkt från regimen, så kan det ses som en testballong.

– För resten av oss är det en påminnelse – om den nu är nödvändig – av hur fullständigt Trump planerar att riva upp den amerikanska politiken i regionen, och vilket hot den oansvarige och obetänksamme mannen utgör, säger Koreaexperten Aidan Foster-Carter vid universitetet i Leeds till NK News.

Richard Drew/AP/TT

Den nordkoreanska sajten beskriver presidentkandidaten Donald Trump som "en klok politiker", medan hans motståndare Hillary Clinton benämns som "tjockskalliga Hillary".

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset