Sport

Nordqvist hittade aldrig flytet

Anna Nordqvist var nöjd med mycket efter British Open – men inte med resultatet. Arkivbild.
Anna Nordqvist var nöjd med mycket efter British Open – men inte med resultatet. Arkivbild.

I US Open var det bara ett misstag som kunde stoppa Anna Nordqvist.I British Open fick hon aldrig flytet för att vara med i toppen.– Resultatmässigt var det en dålig vecka, men jag tar med mig otroligt mycket positivt, säger hon.

Den svenska världselvan i golf, som för tre veckor sedan kom tvåa i US Open, avslutade veckans majortävling i Woburn med en 71-rond, ett under par. Det gav totalt tre under par vilket ger henne en delad 31:a plats, 13 slag från segraren Ariya Jutanugarn, Thailand.

– Det var en helt okej dag, jag slog många bra slag, men när man inte får något flyt blir det ganska segt. Och i dag kände jag mig ganska sliten, så när jag inte fick några bra lägen trots bra slag var det bara att bita ihop. De sista nio hålen var riktigt bra och jag känner att formen är precis där jag vill att den ska vara, säger Nordqvist.

– De första tre dagarna slog jag bollen i stort sett felfritt. Och jag tycker att jag rullade puttarna bra de två sista dagarna, så det får jag ta med mig.

För Nordqvist väntar nu OS-spel.

Lennarth rasade

Camilla Lennarth, som var bästa svenska efter tre dagar, rasade på söndagen. Hon inledde med tre bogeys på de fyra första hålen och avslutade med att fyrputta på den 18:e greenen.

– Jag har puttat dåligt hela dagen. Och det har inte studsat min väg i dag, säger hon sammanbitet.

Lennarth gick fyra över par för dagen och slutade två under par totalt på 37:e plats.

Lina Boqvist, 25, gick på ett över par sista dagen och slutade också på ett över par totalt. Hon var mycket nöjd med sin British Open-vecka. Att ha fått spela fyra dagar i sitt första British Open betyder jättemycket för småländskan.

– Det är ett bevis på att jag är på rätt väg och att spelet räcker till på den här nivån även om spelet inte varit hundra den här veckan.

42-åriga Maria McBride slutar efter den här säsongen. Det blir i alla fall inget mer spel på heltid. Hon är inte helt nöjd med avslutningen i sin sista major då hon gick runt på 76 slag, fyra över par, och slutade fem över par totalt.

Missade många puttar

Den 20-åriga thailändskan Ariya Jutanugarn var i ledningen sista dagen även i årets första major, Ana Inspirational. På Mission Hills-banan tappade hon tre slag de tre sista hålen och slutade fyra.

Efter en dubbelbogey på det 13:e hålet på Woburn krympte hennes ledning till ett slag, men hon höll undan och vann med tre slag före sydkoreanskan Lee Mi-Rim och amerikanskan Mo Martin.

Jutanugarn tog sina första segrar på USA-touren i maj, då hon vann tre i rad. Nu har hon även vunnit en major.

– Det var svårt för mig i dag, jag missade många puttar och blev lite nervös, säger Jutanugarn, som avslutade starkt med att sätta en långputt på det näst sista hålet.

– Det enda jag tänkte var, "låt mig åtminstone sätta en putt i dag".

Hon var den första thailändaren att vinna på USA-touren. Hon är nu också först med att vinna en major.

– Det var en viktig seger för mig och för Thailand. Jag hoppas att jag kan inspirera flera.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset