Sport

Nordqvist inspirerades av Stenson

Anna Nordqvist. Arkivbild.
Anna Nordqvist. Arkivbild.

Om Anna Nordqvist behövde extra OS-inspiration så fick hon det i massor av Henrik Stenson.Svenskan följde förebildens silverdrama ute på banan.– Jag är otroligt imponerad av Henrik, säger hon.

På onsdag inleds nästa blågula medaljjakt på OS-golfbanan i Rio de Janeiro, då genom Anna Nordqvist och Pernilla Lindberg. Nordqvist följde dramatiken längs repen och blev inspirerad av att kolla in Stensons medaljstrid på nära håll.

– Bara att känna på den här atmosfären och vara här på 18:e hålet. Det kan inte bli så mycket bättre. En stor ära att vara här och representera Sverige, säger hon.

29-åringen från Eskilstuna har haft Henrik Stenson som förebild och kunde bara berömma hans insats.

– Hur han går ut och spelar den här veckan... Nu blev det silver, men det känns som att vi alla i golfen är vinnare den här veckan. Ett stort steg för golfen och jättekul att det blev medalj, säger Nordqvist.

– Det är små marginaler. Det var väl ett slag som skiljde, wedgen på sista slog Rose lite bättre.

Nordqvist, rankad elva i världen, får själv provspela banan för första gången på måndagen.

– Jag har sett tolv-femton hål av banan i dag. Jag vet inte riktigt var de kommer ställa våra utslag, men jag gillar vad jag ser. Jag tror att det kan bli ganska utslagsgivande beroende på vindarna. En bra bana.

TT: Som passar dig?

– Jag hoppas det.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset