Sport

Nordqvist längtar redan till nästa OS

Anna Nordqvist gillar det hon ser.
Anna Nordqvist gillar det hon ser.

Anna Nordqvist tittar sig omkring och ser simmare, brottare, lerduveskyttar... och en massa skäl till att bli ännu bättre.– Jag har jobbat hårt tidigare, men inspirationen jag får en sådan här vecka gör att jag vill köra ännu hårdare på gymmet, säger hon.

När damernas golftävling inleds på onsdag är det med ett riktigt vasst startfält, alla de bästa spelarna är med, och med åtminstone en aktiv som drömt om denna stund de senaste tre åren.

Det är nu, i augusti 2016 som Anna Nordqvist tänkt sig vara som bäst.

– Jag känner mig redan som en vinnare, som har tagit mig hit och över det arbete jag gjort. Det här är det häftigaste jag varit med om. Nu känner jag för att jobba ännu hårdare för att vara ännu bättre 2020. Jag blickar redan mot nästa OS, fast det här inte ens börjat, för jag vill inte missa den häftiga upplevelsen, säger hon.

Just mötet med andra aktiva har gett energi, och de senaste årens arbete har hela tiden strävat efter att vara den elitidrottare hon vill vara när det är dags för OS.

Nu är hon där.

– Jag har inte kunnat göra nånting annorlunda. Det här har pushat mig hårt, att träna hårt för att bli bättre golfare. Jag har inga förväntningar, jag hoppas kunna vara med i medaljstriden på lördag, men det är så mycket faktorer som spelar in. Men tävlingsmänniskan kommer fram när man ser alla andra atleter. Och klart man blev inspirerad av att se golfkillarnas medaljceremoni. Där vill jag vara, liksom. Jag drömmer om att få stå där själv, säger hon.

Skyttar spelade pingis

När det gäller golfspelandet i sig så är de försvunna klubborna återfunna, banan känns både bra och rolig samt förhoppningen på att det ska bli lite vind är hög.

Men hon är mer sugen på att ge exempel på den helt nya värld, med helt nya intryck och erfarenheter hon får med sig från de övriga idrottarna i OS-byn.

– Ja, men till exempel när jag satt och pratade med brottarna i går, och en av dem hade fyra häftstift i ögonbrynen. Jag frågade om det gjorde ont, men det var ingen fara. Öronen gjorde tydligen ondare när det händer nåt där. Och så tejpar de sig jättehårt runt huvudet. Eller som när jag snackade med lerduveskyttarna. De var uppe vid elva, halv 12 på kvällen och spelade pingis och tittade på simning, trots att de skulle fortsätta sitt kval på morgonen därefter.

Är coolare nu

– Tidigare funderade jag så mycket på golfen, nu har jag blivit coolare, mer laid back. När jag är på golfbanan så spelar jag min golf, när jag lämnar golfbanan så tänker jag inte på det förrän dagen efter igen. Det har varit ett stort steg för mig att ta. Då känns det extra bra att se det på andra, att de kör stenhårt när det är tävling, men är lite mer off när de inte tävlar så det inte tar energi.

TT: Varför tackar alla (utom en) damspelare ja till OS medan herrtävlingen fick så många avhopp?

– Tjejer är lite mer prestigelösa. Vi ser det här som en stortävling, medan en del av killarna verkar fokusera på PGA-tourslutspelet och de pengar det finns att vinna där. Men jag tror att alla killar som varit här bara har positiva saker att säga om OS. Det är en stor tävling för oss tjejer, det är jättekul att det är ett starkt startfält.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset