Sport

Nordqvist tre under par halvvägs

Anna Nordqvist på första hålet när golftävlingen inleddes i dag.
Anna Nordqvist på första hålet när golftävlingen inleddes i dag.

I tre års tid har Anna Nordqvist drömt om OS och jobbat med målet att vara som bäst just nu.– Jag känner mig redan som en vinnare, som har tagit mig hit, säger hon.Halvägs in i första rundan ligger hon tre under par efter tre birdies. Pernilla Lindberg har blandat och gett och är ett över par efter 14 hål.

Nordqvist följde Henrik Stensons medaljstrid i söndags, och blev imponerad av den svenska silvermedaljören. Och samtidigt inspirerad inför sin egen OS-start.

– Klart man blev inspirerad av att se golfkillarnas medaljceremoni. Där vill jag vara, liksom. Jag drömmer om att få stå där själv, säger hon.

Hon fick också en pratstund med Stenson som gav värdefulla råd om banan, vindriktningar och spelstrategi.

OS har pushat

Nordqvist, rankad elva i världen, känner sig redo för OS där golf gör comeback efter 112 år.

– Jag har inte kunnat göra någonting annorlunda. Det här har pushat mig hårt, att träna hårt för att bli en bättre golfare. Jag har inga förväntningar, jag hoppas kunna vara med i medaljstriden på lördag, men det är så många faktorer som spelar in.

Till herrtävlingen tackade många av världens bästa spelare nej. Men i stort sett alla de bästa damgolfarna är på plats i Rio.

– Tjejer är lite mer prestigelösa. Vi ser det här som en stortävling, medan en del av killarna verkar fokusera på PGA-tourslutspelet och de pengar det finns att vinna där. Men jag tror att alla killar som varit här bara har positiva saker att säga om OS. Det är en stor tävling för oss tjejer, det är jättekul att det är ett starkt startfält.

Gick ut sist

Anna Nordqvist går tillsammans med världsettan Lydia Ko, Nya Zeeland, och Charley Hull, Storbritannien. Pernilla Lindberg spelar i samma boll som Harukyo Nomura, Kapan och Ashleigh Simon, Sydafrika.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset