Sport

Norge till semifinal i handbolls-VM

Jubel i Norge efter segern över Montenegro i VM.
Jubel i Norge efter segern över Montenegro i VM.

Norge är det enda nordiska laget som får spela om medaljerna i handbolls-VM, efter seger över Montenegro i kvartsfinalen. Däremot föll värdnationen Danmark lika tungt som knappt mot Rumänien.

I en repris på OS-finalen 2012 vann Norge igen över Montenegro, nu med 26–25 i Kolding.

Nora Mörk hade en gyllene andra halvlek och bidrog till Norges seger med åtta mål.

– Jag sa till tjejerna på väg till omklädningsrummet i halvtid att nu kommer jag. Jag visste att jag kunde så mycket bättre. Fantastiskt att spela semifinal, de hade varit bittert att åka ut i kvartsfinalen, sade Mörk efter matchen.

Bittert blev det för Danmark, som fick slåss i underläge hela tiden mot Rumänien. Danskorna tvingade dock fram förlängning efter 27–27, sedan målvakten Rikke Poulsen räddat en straff från Rumäniens Cristina Neagu i sista sekunden före full tid.

Men i den sista sekunden i förlängningen missade inte Adriana Nechita chansen att avgöra till 31–30 för Rumänien.

Polen fortsätter att skrälla. Efter segern över Ungern i åttondelsfinalen blev det vinst även mot Ryssland i kvartsfinalen, 21–20.

Polen var i semifinal även för två år sedan och det behövs ännu en skrällseger om laget ska nå final. I semifinalen väntar Nederländerna, som slog Polen med klara 31–20 i gruppspelet. Nederländerna vann sin kvartsfinal över Frankrike med 28–25.