Sport

Norrköping befäste serieledningen

Norrköpings Christoffer Nyman inledde målskyttet i segermatchen mot Jönköpings Södra.
Norrköpings Christoffer Nyman inledde målskyttet i segermatchen mot Jönköpings Södra.

IFK Norrköpings anfallsspel håller fortsatt toppklass.Anfallsduon Emir Kujovic och Christoffer Nyman stod för var sitt mål när mästarlaget besegrade Jönköpings Södra med 2–0 – och såg nykomlingen fick känna på hur det känns att förlora på hemmaplan.

Det var som om guld-dvd:n spelades upp när IFK Norrköping tog sin tredje raka seger i allsvenskan, på Stadparksvallen i Jönköping.

Tryggheten i spelet, lugnet med bollen och effektiviteten framför mål var bara några av de faktorer som låg bakom "Pekings" tre poäng.

– Det var en tuff match men vi spelade efter vår spelidé och alla följde den, sade målskytten Emir Kujovic.

Avslutsstatistiken sade 21–6 till gästerna och var ett kvitto på hur mycket IFK Norrköping dominerade.

– Jag tyckte att vi kontrollerade matchen och det här var mer en arbetsseger än sist i förra matchen, sade tränaren Janne Andersson.

Årets IFK Norrköping är ett delvis nytt lag, men den tydliga spelidén från förra året finns kvar. Speciellt i försvarsspelet.

– Vi försöker spela på ett liknande sätt, och i dag var det extra roligt att Vaikla fick hålla nollan igen, sade Andersson.

Tamimi utvisad

Inför matchen var Jönköpings Södra obesegrat på hemmaplan och laget hade fem matcher i rad utan förlust. Nu kom ett nederlag till sist och det var nivåskillnad mellan nykomlingen och det regerande mästarlaget.

– Norrköping var bra och gjorde det svårt för oss med sitt presspel. Vi hade bitar i vårt eget spel som inte höll nivån i dag, sade J-Södras tränare Jimmy Thelin.

Flera spelare saknades i försvaret på grund av skador och det blev heller inte bättre när debutanten Jonathan Tamimi fick sitt andra gula kort coh fick lämna planen i den 52:a minuten.

– Vi hittade inte i tajming, förklarade Thelin.

Anfallsduon levererade

Det här var Christoffer Nyman och Emir Kujovic match. Båda spelarna gjorde mål och skapade ständigt oreda i försvaret hos hemmalaget.

– Jag är inte i toppform men det känns mycket bättre, nu är det bara att bygga på prestationerna, sade Emir Kujovic.

Kontinuiteten har varit en stor anledning till att anfallsparet fortsätter att leverera. Tillsammans har de stått för åtta mål på åtta matcher.

– Emir och "Totte" är målfarliga, de jobbade hårt så det känns bra, sade Janne Andersson.

Tabellen må vara oviktigt just nu, som Janne Andersson predikar. Men där uppe är IFK Norrköping igen, på första plats.