Sport

Norrköping tappade ledning igen

Örebros Daniel Gustavsson jublar efter att ha kvitterat till 2-2 mot Norrköping.
Örebros Daniel Gustavsson jublar efter att ha kvitterat till 2-2 mot Norrköping.

Det var toppmöte mellan allsvenskans målgladaste lag.Då delade Örebro och IFK Norrköping på poängen inför storpublik på Behrn arena.

– Det känns riktigt tungt att tappa en ledning igen, säger Norrköpings tränare Janne Andersson och tänker på matchen mot Göteborg i torsdags då hans lag tappade tre poäng i slutminuterna.

Det hade talats om den största matchen på många år i Örebro. Inför mötet med Norrköping låg Örebro trea, på samma poäng som tvåan Malmö – och det skilde bara en poäng till serieledaren IFK Norrköping. Men efter 2-2 på Behrn arena behåller Norrköping serieledningen – medan Örebro gick förbi Malmö som dock har en match mindre spelad.

Men förutsättningarna var tuffa för gästande Norrköping som varit hårt skadedrabbat den senaste tiden. Laget fick också ett sent återbud från stjärnan Arnor Traustasson som åkt på en fotskada.

– Han åkte på en smäll i torsdags. Sen kunde han inte ens få på sig fotbollskon i lördags, säger Janne Andersson och tillägger:

– Vi gav framtidsspelarna chansen och dom gör det mycket bra. Jag startade med tre 97:or idag.

Skadeläget betydde bland annat att både Filip Dagerstål och Andreas Hadenius gjorde debut från start på innermittfältet.

Örebro började bäst

Men det var Örebro som började bäst och skapade flera farliga lägen inför 11 407 åskådare. Efter 18 minuter nickade den förre Norrköpingsspelaren Maic Sema påpassligt in 1–0 till hemmalaget.

– Vi började väldigt bra, var energifyllda och fick matchen dit vi ville, säger Örebros tränare Alexander Axén.

Sedan växte de regerande mästarna in i matchen och tog över när lagets skyttekung kom igång.

Fem minuter efter Örebros mål kvitterade EM-uttagne Emir Kujovic på volley efter en mindre lyckad utboxning från ÖSK-målvakten Jacob Rinne.

– Jag trodde inte att det var sant när de kvitterar. Så får det inte gå till, och vi gör ju ett rejält misstag redan på mittplan. Sen tappar vi lite energi, säger Axén.

Kujovic kom i gång

Och strax före pausvilan var Emir Kujovic framme igen och nickade in 2-1 i öppet mål efter att bollen först träffat ribban. Förra årets skyttekung är nu uppe i sju fullträffar, och skuggar Kalmars Marcus Antonsson som leder skytteligan med nio mål.

– Sen kändes det som att vi hade väldigt bra kontroll i andra. Så det var riktigt tungt när Örebro gjorde mål. Vi tappade ju även ledningen i slutet mot Göteborg, säger Janne Andersson.

Hemmapubliken blev desto gladare när Daniel Gustavsson fastställde slutresultatet då en kvart återstod av ordinarie tid.

0 0 #000000 0