Sport

Norrköping värvar dubbelt

Niclas Eliasson byter AIK mot IFK Norrköping resten av säsongen. Arkivbild.
Niclas Eliasson byter AIK mot IFK Norrköping resten av säsongen. Arkivbild.

Det svenska mästarlaget IFK Norrköping har gjort klart med två offensiva förstärkningar från två allsvenska konkurrenter.Niclas Eliasson lånas in från AIK och Kalle Holmberg värvas från Örebro.– Jag är övertygad om att jag sitter med två spelare som kommer göra oss bättre, säger tränaren Jens Gustafsson.

De två nyförvärven presenterades på en presskonferens på torsdagen. Att den offensiva mittfältaren/anfallaren Holmberg skulle bli klar var bara en tidsfråga; 23-åringen uttalade sig om flytten redan i måndags.

"Jag är stolt över att få skriva på, det är en bra utvecklingsmiljö för mig här", säger han till Norrköpings webbplats när kontraktet på 3,5 år nu är påskrivet.

Kalle Holmberg debuterade för Örebro redan 2011 och gjorde totalt 24 mål på 120 matcher i allsvenskan och superettan för klubben. Den här säsongen har han gjort tre mål på elva starter och fem inhopp.

Lånet kan bli permanent

20-årige Eliasson slog igenom stort i superettan med Falkenberg 2013, då han gjorde elva målgivande passningar på 29 matcher när Falkenberg gick upp i allsvenskan. Därefter tog han klivet till AIK, men där har han haft svårt att ta plats. I år har han fått nöja sig med tre matcher från start. I Norrköping återförenas han med tränaren Jens Gustafsson, som inledde säsongen som assisterande tränare i just AIK.

– När säsongen är över har vi chansen att permanent rekrytera Niclas, säger Gustafsson på presskonferensen enligt Norrköpings Tidningar.

Har tappat Kujovic och Traustason

Norrköping, som ligger på andra plats i allsvenskan, har under sommaren sålt förra säsongens skyttekung Emir Kujovic till belgiska Gent samt den isländske EM-mittfältaren Arnor Ingvi Traustason till Rapid Wien. Därutöver har anfallaren Christoffer Nyman flitigt ryktats till utländska klubbar.

På pluskontot finns sedan tidigare yttermittfältaren David Moberg Karlsson, samt österrikiske målvakten Michael Langer.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset