Sport

Nouri förde Östersund till seger

Östersunds Brwa Nouri kramas om efter 2–1-målet mot Häcken.
Östersunds Brwa Nouri kramas om efter 2–1-målet mot Häcken.

Ronald Mukiibi fixade Östersunds första allsvenska hemmamål.Brwa Nouri ordnade första trepoängaren.– Nu har vi vunnit två matcher men vi är inte nöjda, sade Nouri efter 2–1 mot Häcken.

Östersunds första trepoängare i allsvenskan blev en 2–1-seger borta mot Falkenberg.

Omgången efter var det dags för ytterligare noteringar i historieboken.

+ Första allsvenska målet hemma på Jämtkraft Arena.

+ Första hemmasegern.

Mittfältaren Brwa Nouri låg bakom båda.

Med 14 minuter kvar att spela överlistade han målvakten Peter Abrahamsson och rullade in avgörande 2–1-målet från straffpunkten.

– Det var en spontanare. Jag tyckte att det var det enklaste sättet att göra mål vid det här tillfället. Jag bestämde mig de sista tre, fyra stegen att det var enklast att göra, sade Nouri till C More.

Mukiibi öppnade snyggt

Dessförinnan hade Nouri agerar framspelare.

Med en kortare sidledspassning hittade Ronald Mukiibi utanför gästernas straffområde. Högerbacken – som tidigare har tillhört Häcken – tog emot bollen, tittade upp och hittade snyggt in med bollen i Peter Abrahamssons vänstra hörn.

– Vi brukar stanna kvar efter träningarna och träna på det där. Det var bara att ta emot och lägga in den, sade Mukiibi till C More om fullträffen i femte minuten.

– Det är alltid en skönare känsla när det är mot gubbar man känner.

Åtta minuter senare var det Simon Sandbergs tur att visa att vad Häcken tränat på inför matchen.

Vänsterbacken lurade i bortre delen av straffområdet, tog ner den långa hörnan och skickade in bollen vid Jamal Blackmans första stolpe – trots att fyra hemmaspelare hade möjlighet att få undan bollen.

– Det var en intränad variant. Skönt att den gick in. Jag tog bara emot bollen och sköt och hoppades på det bästa, sade Sandberg till C More.

Östersund skapade mest

Efter målen blev matchen aningen låst.

Häcken satsade främst på att sätta defensiven. Vilket gjorde att utgångsläget var lågt, för att vid bollvinster sedan blomma ut i omställningar. Men det var sällan gästerna skapade något som oroade målvakten Jamal Blackman.

Östersund skapade desto mer.

Som vanligt var det genom passningsorienterat spel med många spelare i rörelse. Ghoddos hade en fin chans i första men Abrahamsson höll tätt.

Bäst läge hade Andrew Stadler, matchvinnaren mot Falkenberg. I 58:e minuten hittade amerikanen rätt med en djupledslöpning men Abrahamsson hann ut, täckte stor yta och avstyrde.

18 minuter senare rullade Brwa Nouri in avgörande 2–1, och säkrade andra raka segern för den allsvenska nykomlingen.

– Jag tycker att det var en riktigt bra insats av oss. Vi mötte ett bra lag, de ville spela fotboll, de bjöd upp till dans men vi spelade bra och jag tycker att vi förtjänade att vinna, sade Brwa Nouri.