Nyheter Världen

Nu varnar Disney för alligatorer

Skyltar likt denna, som varnar för alligatorer, kommer att sättas upp på Disneyworld. Arkivbild.
Skyltar likt denna, som varnar för alligatorer, kommer att sättas upp på Disneyworld. Arkivbild.

Skyltar som varnar för alligatorer kommer att sättas upp på Disneyworld. Beslutet kommer efter att en tvåårig pojke drogs ner i en konstgjord sjö av en alligator, vid ett hotell som ägs av nöjesparken.

Familjen, som kommer från Nebraska, var på besök i Orlando, Florida när olyckan inträffade. Pappan försökte rädda sin son från alligatorns käftar, men lyckades inte. Pojken hittades senare död omkring tio meter från stranden.

När olyckan inträffade fanns skyltar som varnade för att simma i sjön, men de sade ingenting om alligatorer, skriver The Guardian.

– Alla våra stränder är för närvarande stängda och vi genomför en snabb och noggrann genomgång av alla våra processer och protokoll. Detta inkluderar antalet skyltar, var de är placerade och vad som står på dem, säger Jacquee Wahler på Walt Disney World Resort till tidningen.

Disney avlägsnar regelbundet stora alligatorer från vattnet och fiskade upp fem stycken från sjön i samband med att de sökte efter tvååringens kropp.

Att alligatorer attackerar människor är relativt ovanligt. 23 personer har dödats av alligatorer i Florida sedan 1973, enligt statistik från Floridas fiskeri- och naturkommission (FWC).