Sport Sport-topp

Ny förlust för NY Rangers

Colorado fick NY Rangers på fall i NHL-ishockeyn, vann med 2–1. Här Rangers Derick Brassard och Avalanches Matt Duchene.
Colorado fick NY Rangers på fall i NHL-ishockeyn, vann med 2–1. Här Rangers Derick Brassard och Avalanches Matt Duchene.

Det blev femte förlusten på sex matcher för New York Rangers när Colorado vann med 2–1 i NHL-ishockeyn.För Avalanche var det fjärde segern på sex matcher.– Skönt att få vinna igen, säger Gabriel Landeskog.

Landeskog, och Carl Söderberg, fick assistpoäng till Matt Duchenes 2–0-mål.

– Duchene är stekhet, säger Landeskog till Expressen om kedjekompisen som gjort 14 mål under hösten.

Colorado hade en tung start på säsongen och är fortfarande sist i sin division. Men gapet upp till Winnipeg är nu bara tre poäng.

– Vi har spelat bättre under den senaste månaden när det gäller defensiven, säger Landeskog.

Rangersmålvakten Henrik Lundqvist spelade inte matchen mot Colorado. Oscar Lindberg gjorde Rangers mål i tredje perioden och är med sina tio mål näst bäste svenske målskytt i hela NHL. Daniel Sedin i Vancouver har gjort tolv mål.

Toppar svenskligan igen

Washington har motsatt form mot Rangers. Sjätte raka segern kom borta mot Montreal. Vinst med 3–2 och en passningspoäng av Nicklas Bäckström. Washington gjorde första målet i matchen, och det har betytt seger i tolv av 13 matcher i år för Washington.

Patrick Kane gjorde poäng för 21:a matchen i rad när Chicago föll med 3–4 mot Ottawa. Men Kane har långt upp till Wayne Gretzkys NHL-rekord, poäng i 51 matcher i rad. Erik Karlsson passade till tre av Ottawas mål och gick åter upp i topp i svenskarnas poängliga på 29 poäng (5–24).

Första målet

Jacob Josefson gjorde sitt första mål för säsongen och Eddie Läck stod i mål när Carolina föll med 1–5 hemma mot New Jersey. Publiksiffran var usel, 9 254 är inte ens halvfullt.

Henrik och Daniel Sedin passade fram Alexander Edler till 1–0 för Vancouver hemma mot Dallas redan i matchens första minut. Henrik Sedin hade ytterligare en målgivande passning men Dallas vann matchen med 4–2.