Nöje Musik Metro Music

Ny helsvensk festival i Los Angeles

Veronica Maggio är en av artisterna som kommer till den svenska festivalen Stockholm, CA i Los Angeles i höst. Arkivbild.
Veronica Maggio är en av artisterna som kommer till den svenska festivalen Stockholm, CA i Los Angeles i höst. Arkivbild.

En helsvensk festival ska för första gången anordnas utanför Sverige. Evenemanget kommer att äga rum i Los Angeles, med artister som Veronica Maggio och Icona Pop på scenen.

Festivalen heter Stockholm, CA och anordnas i Los Angeles den 15 oktober i höst.

"Idén föddes efter att jag hade flyttat till LA på halvtid och med egna ögon kunde följa hur svensk kultur gradvis började få mer och mer utrymme i amerikansk media", säger Björn Barnekow, en av grundarna till festivalen, i ett pressmeddelande.

Målet är, enligt pressmeddelandet, att erbjuda publiken en musikalisk och kulturell upplevelse olik vad de tidigare har varit med om.

Hittills är Little Dragon, Veronica Maggio, Icona Pop, Rebecca & Fiona, Otto Knows, Elliphant, Mapei, AronChupa, Nause och Salvatore bokade.

"Vi blir alltid så fint välkomnade när vi kommer till LA, så vi är superpeppade på att åka dit och vara en del av Stockholm, CA. Detta blir den enda spelningen vi gör under 2016", hälsar Göteborgsbandet Little Dragon i ett pressmeddelande.

Platsen för arrangemanget är The Shrine i Downtown, Los Angeles och biljetterna släpps den 22 juli. Festivalen arrangeras av svenska 7th & Hill Productions och amerikanska Goldenvoice som bland annat anordnar den populära jättefestivalen Coachella.