Sport

Ny mittbackspartner för Granqvist

Andreas Granqvist vid onsdagens presskonferens på spelarhotellet i Antalya.
Andreas Granqvist vid onsdagens presskonferens på spelarhotellet i Antalya.

Mikael Antonsson, Pontus Jansson, Erik Johansson...Och nu Victor Nilsson Lindelöf.Andreas Granqvist får på nytt en ny mittback vid sin sida.– Jag hoppas att vi kan komplettera varandra bra, säger han inför träningsmatchen mot Turkiet.

Två detaljer blir nya för Andreas Granqvist mot Turkiet i Antalya. Sedan EM-kvalet inleddes har han i tävlings- och träningsmatcher bildat mittbackspar med Mikael Antonsson, Pontus Jansson och Erik Johansson. Nu får han en debutant vid sin sida: 21-årige Victor Nilsson Lindelöf från portugisiska Benfica.

– Jag har sett honom i Champions League, framför allt mot Zenit St Petersburg, och jag tycker att han har gjort det riktigt bra i de två matcherna, säger han.

– Han är en modern och offensiv mittback. Lugn med bollen, trygg... Det ska bli spännande. Sedan får vi se. Det är tuff konkurrens.

"Ära och dröm"

I Zlatan Ibrahimovics frånvaro får mittbacken också dra på sig lagkaptensbindeln.

– Det ska bli otroligt skoj. Det är så klart en ära och en dröm att få det för A-landslaget, säger han.

Få till helheten

Vägen fram till EM-premiären mot Irland den 13 juni går via matcher mot Turkiet, Tjeckien, Slovenien och Wales. För Granqvists egen del handlar det mycket om att behålla platsen i förbundskapten Erik Hamréns startelva. När det handlar om helheten vill han att fotbollslandslaget fortsätter med det spel som de visade upp i playoff-matcherna mot Danmark.

– Där stämde helheten, det offensiva och defensiva, och jag tycker att vi gjorde två bra matcher. Hemma förde vi matchen och var det dominerande laget, borta spelade vi lite mer på resultat, säger han.

– Jag vill känna tryggheten i det offensiva och defensiva. Nu möter vi ett otroligt bra lag på bortaplan som kommer ha stort stöd från läktaren, så det kommer bli ett tryck som vi måste kunna stå emot.