Sport Skidor Sport-topp

Ny motgång för Hellner

Marcus Hellner är fortfarande inte redo för att tävla i världscupen. ARKIVBILD
Marcus Hellner är fortfarande inte redo för att tävla i världscupen. ARKIVBILD

Marcus Hellner skjuter upp sin världscuppremiär ännu en gång.Längdskidåkaren kommer inte till start i lördagens tremil i Davos, där han skulle ha gjort säsongens första världscuplopp.

Marcus Hellner känner sig inte redo för ett tufft höghöjdslopp.

– Han är frisk, men vi vet inte hur hans känsliga luftrör skulle reagera på tre mil på hög höjd, säger förbundskapten Rikard Grip till TT.

– Huvudfokus ligger på Tour de Ski, vi har gemensamt tagit det här beslutet med det som bakgrund.

Hellner gjorde efter en strulig höst en medioker säsongspremiär i Gällivare näst sista helgen i november. Sedan åkte han på en ny förkylning och missade VC-tävlingarna i Ruka och Lillehammer.

– Marcus har haft känning av sina känsliga luftrör hela hösten och har egentligen haft problem med dem de två senaste åren, säger Grip.

Efter tre världscuphelger utan Hellner på startlinjen är förhoppningen nu att han ska kunna köra i Toblach nästa helg, där det är 15 kilometer klassisk åkning för herrarna. Det är även sprint där, som Hellner inte ska köra.

– Han kommer ner hit på söndag eller måndag och ansluter till de övriga. Vi är kvar i Davos till torsdag innan vi åker till Toblach, säger Grip.