Sport Sport-topp

Ny motor i Barcelona för Ericsson

Marcus Ericsson, här före nederländska stjärnskottet Max Verstappen. Arkivbild.
Marcus Ericsson, här före nederländska stjärnskottet Max Verstappen. Arkivbild.

Svenska formel 1-föraren Marcus Ericssons nya motor kommer att vara på plats i helgen när spanska Barcelona står som värd för F1-världsmästerskapen.

Marcus Ericssons C35 Ferrari kommer att få en välbehövlig motoruppdatering, bekräftar stallet Sauber i ett pressmeddelande. Varken Ericsson eller stallkamraten Felipe Nasr har ännu några poäng under säsongen.

"Spaniens Grand Prix innebär alltid starten för formel 1:s europeiska säsong. Vi känner väldigt väl till banan från vinterns tester. Det kommer att bli intressant att se hur C35-an uppträder i varmare förhållanden jämfört med de kallare under testerna i februari. Jag ser fram emot loppet här och hoppas att vi kan ta ytterligare steg i rätt riktning", säger Ericsson i pressmeddelandet.

Sauber kommer inte att delta i testerna i Barcelona nästa vecka, eftersom de i övrigt inte kommer att introducera några uppdateringar av bilarna.

Verstappen kliver upp

Den största förändringen jämfört med senaste loppet i ryska Sotji är att Red Bull petat sin ryska förare Daniil Kvjat för det nederländska stjärnhoppet Max Verstappen, som blott 18 år gammal får kliva upp till huvudstallet.

– Nästa steg i min relativt korta karriär hittills är en fantastisk möjlighet, säger Verstappen till AFP.

Kan byta stall

Kvjat får kliva ned efter att två lopp i rad kört på tyska Ferrariföraren Sebastian Vettel, och får i stället tävla för Red Bulls andra stall Toro Rosso, som är att betrakta som ett farmarstall.

– Vi har den unika möjligheten att ha alla fyra förare i Red Bull och Toro Rosso under långtidskontrakt med Red Bull, så vi har flexibiliteten att flytta dem mellan stallen, säger Red Bull chefen Christian Horner till AFP.