Sport

Ny storloppsseger för Your Highness

Svenska stoet Your Highness har blivit en superstjärna sedan hon kom i träning hos Fabrice Souloy i Frankrike. På söndagen spurtade hon hem Copenhagen cup med Björn Goop i sulkyn.

För två veckor sedan vann Your Highness Olympiatravet på Åby efter en grym långspurt. På Charlottelunds travbana i Köpenhamn var hon illa ute på sista långsidan.

– Det gick så otroligt fort i det läget och jag körde för fullt på min häst. Då trodde jag inte någon seger, men i sista sväng började jag få upp hoppet och Your Highness blev allt kaxigare när hon fick slagläge, sade Björn Goop.

I början av upploppet ledde Spring Erom klart. Erik Adielsson gjorde allt för att elvaåringen skulle hålla farten ända in i mål. Men med 50 meter kvar slog mjölksyran till ordentligt, stegen blev allt kortare samtidigt som Your Highness hade fått upp farten och segervittringen.

– Jag är stolt över Spring Eroms prestation, otroligt starkt av en elvaåring, men just nu vill man ju bara kräkas. Det var ingen rolig andraplats precis, sade Erik Adielsson.

Your Highness flyttades från Ulf Stenströmer, Axevalla, till Fabrice Souloy förra hösten. Hon har nu vunnit åtta av nio starter och sprungit in 4,7 miljoner kronor. Nästa uppgift blir Elitloppet på Solvalla om två veckor med franske toppkusken Franck Nivard i sulkyn.

Buzz Mearas vann

För två månader sedan köpte Pierre Pilarski femårige Buzz Mearas från Sverige. Den franske storhästägaren ville ha en häst som kunde tävla i de europeiska storloppen. I V75-5 svarade Buzz Mearas för en strålande prestation när han spurtade till lätt seger med Roberto Andreghetti i sulkyn.

Den italienske toppkusken fick inte den önskade ledningen och valde att gå ner i rygg på Je T’Aime Express. Men i utgången av sista kurvan kom luckan och Buzz Mearas avgjorde på ett par snabba travsteg.

– Det är en fantastisk häst och jag är väldigt glad över att få chansen att köra Buzz Mearas. Det här var ju inget grupp 1-lopp och därför kunde jag chansa lite genom att gå ner i rygg på ledaren. Han vann väldigt enkelt när vi kom loss, det är en stjärna, sade Andreghetti.

Buzz Mearas tränades tidigare av Lutfi Kolgjini och hade ett toppår 2015. Pierre Pilarski fick betala stora pengar för hästen som tävlar nästa gång om en månad i Oslo. I Frankrike äger han ett 30-tal hästar, inklusive Prix d’Amerique-vinnaren Bold Eagle.

– Bold Eagle mår utmärkt. Nästa år satsar vi på Elitloppet, hälsade Pilarski.