Sport

Ny Sundsvallsseger mot Örebro

Sundsvalls Pa Dibba hyllas efter 2–1-målet mot Örebro.
Sundsvalls Pa Dibba hyllas efter 2–1-målet mot Örebro.

Det första målet var egentligen inte ens en målchans.Vid det andra målet var anfallet i stort sett över.Två gånger om slog Pa Dibba till när Gif Sundsvall vann med 3–1 och återigen besegrade Örebro.

Förra säsongen tog Gif Sundsvall full pott mot två lag – ett av dem Örebro. Frågan var om historiken skulle hålla i sig när lagen drabbades samman i ett kylslaget och regnruskigt Sundsvall i Allsvenskans fjärde omgång. Örebro, med två raka segrar i bagaget, inledde ändå starkast i en försiktig matchinledning.

– Båda lagen kände på varandra, som två boxare ungefär, säger Gif Sundsvalls ena tränarhalva, Roger Franzén.

Tillsammans med sin kollega Joel Cedergren och övriga åskådare på Norrporten Arena fick han se Örebro skapa det mesta i anfallsväg.

Daniel Gustavsson kom loss men sköt över, Astrit Ajdarevic provade med Gif-målvakten Tommy Naurin tippade bollen i stolpen och ut, Robert Åhman Persson nickade tätt utanför. Örebro hade även en boll inne men målet vinkades bort för offside.

Pa Dibba dubbelt upp

Men ändå var det hemmalaget som publiken fick se ta ledningen. Från ingenstans snodde Pa Dibba åt sig bollen och sköt in 1–0.

Bara tio minuter senare gjorde han även 2–1 – efter att anfallet i stort sett var över.

– Pa är en spelare som har en förmåga att komma till målchanser varje gång han spelar. Tyvärr såg jag dock inte första målet eftersom jag höll på att förbereda ett byte just då. Men det ska ha varit vackert har jag fått höra, säger Roger Franzén.

Örebrotränaren Alexander Axén såg dock målet.

– Vi gör många saker rätt i början men ger bort både första och andra målet. Man kan inte göra det mot ett lag som Giffarna, det är de alldeles för bra för, säger han.

I centrum

Dibba själv var såklart ett eftertraktat villebråd efter matchen. Alla ville få ett ord med den stora segerorganisatören som på egen hand gjorde två mål ur i stort sett ingenting.

– Det blir en del sådana mål från min sida eftersom jag är en omställningsspelare, det är ofta då det blir mål också eftersom det kommer skott när motståndaren inte är beredd, säger han.

Sundsvall kunde sedan även öka på till 3–1 och därmed ta sin tredje raka seger mot Örebro. Att Sundsvall skulle passa Örebro illa är dock inget Alexander Axén vill hålla med om.

– Vi pratar inte så mycket om historia, vi pratar om här och nu och Giffarna gör det bra. Nu har vi fokus på att komma hem, sova och sedan se fram emot en ny match.