Sport

Ny svensk kvalmiss för Sagnia

Khaddi Sagnia.
Khaddi Sagnia.

Det var ingen hög klass på damernas längdhoppskval.Khaddi Sagnia tog inte alls chansen – och får inte hoppa OS-final.– Ett skitdåligt resultat. Jag är besviken, självklart, säger hon.

6,04 meter i första försöket, 6,25 i andra, övertramp i tredje. Det var resultatraden som Khaddi Sagnia dömde ut efteråt, av fullt förståeliga skäl.

22-åringen presterade långt under sin kapacitet och såg allmänt kraftlös ut i hoppningen. Men någon förklaring till det senaste i raden av svenska friidrottsmisslyckanden i Rio hade hon inte direkt efteråt.

– Helt seriöst, jag vet inte. Jag måste gå hem och tänka på vad det var som hände. Jag hoppade dåligt helt enkelt, det är väl det jag kan säga, säger Sagnia.

"Väntat mig final"

Göteborgskan hade förhoppningar som var mycket större än så här.

– Man lägger ner så himla mycket tid och krafter. När det inte funkar är det synd, jättetråkigt. Jag hade verkligen väntat mig final, men jag går härifrån och kallar mig olympier.

TT: Hur kändes det inför tävlingarna?

– Allting har känts superbra, så det är inget jag kan klaga på.

6,53 hade räckt

Sagnia fick sitt stora genombrott i VM i Peking förra året, när hon slutade sjua efter att ha hoppat 6,78 – alltså mer än en halvmeter längre än i OS. Extra retligt var det nu att hela kvalet i Rio höll ganska låg klass. Det räckte med blygsamma 6,53 för att ta sig vidare till final – exakt samma längd som OS-nobbade Erica Jarder hoppade för bara några dagar sedan.

– Ibland går det, ibland går det inte. Vi är inga robotar, säger Sagnia.

– Det är bara att fortsätta jobba. Jag har i alla fall tålamod och jag hoppas att ni också har det. För ni kommer få se på något riktigt långt snart.

Khaddi Sagnia är en av flera svenskar som har underpresterat på Olympiastadion de senaste dagarna. Daniel Ståhl, Michel Tornéus och Angelica Bengtsson hade precis som Sagnia goda finalchanser på förhand, men fick inte till det i kvalet.

Nu återstår bara fyra blågula friidrottare i OS. De två som tävlar under onsdagen är Lovisa Lindh (800 meter, försök) och Kim Amb (spjut, kval).

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset