Nyheter Sverige

Nya fynd kring gruppvåldtäkter – polisen är hoppfull

Ingen har hittills gripits för de tre gruppvåldtäkter och det försök till gruppvåldtäkt som anmälts i Kalmar län den senaste tiden. Men framsteg har enligt polisen gjorts i flera av utredningarna. Arkivbild.
Ingen har hittills gripits för de tre gruppvåldtäkter och det försök till gruppvåldtäkt som anmälts i Kalmar län den senaste tiden. Men framsteg har enligt polisen gjorts i flera av utredningarna. Arkivbild.

Polisen har goda förhoppningar om att kunna hitta gärningsmännen bakom några av gruppvåldtäkterna i Kalmar län den senaste tiden. Men det går inte att se några samband mellan brotten.

– Det finns inget som binder dem samman mer än geografin, säger polisens pressinformatör Ewa-Gun Westford till TT.

Två av anmälningarna gjordes i Kalmar i fredags, dels från en kvinna i 50-årsåldern som överfölls då hon var ute och plockade svamp i skogen, dels från en kvinna i 30-årsåldern som anmälde att hon våldtagits av två män som hon bjudit med sig till sin lägenhet. Om överfallet i skogen har polisen nu mer specifika uppgifter, som gör att polisen har mer att gå på kring tre gärningsmän som söks via inre spaning. När det gäller det andra fallet i Kalmar är polisen på väg att ringa in två män:

– Vi har lyckats spåra två män och kan vi få fram deras id-uppgifter kommer de att föras upp som skäligen misstänkta, säger Westford.

I tisdags kväll i förra veckan anmälde en 17-årig flicka i Västervik att hon utsatts för våldtäkt av flera gärningsmän.

– Vi har gjort tekniska fynd och nu inväntar vi resultaten av det. Vi är försiktigt positiva, säger Westford om den utredningen.

Dessutom utreds ett misstänkt försök till gruppvåldtäkt mot en kvinna i 30-årsåldern som blev nedknuffad av ett gäng killar när hon var på väg hem med cykel i Borgholm.

– Där är det lite mer stiltje, för det fick vi inte reda på förrän dagen efter och vi har inte lyckats lokalisera de män som ska ha hjälpt henne att avvärja angreppet, säger Ewa-Gun Westford.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset