Nyheter Ekonomi Sverige Sverige-topp

Nya problem för flyget

Flygtrafiken till och från Arlanda drabbades återigen av förseningar på måndagen. Anledningen var ett tekniskt problem hos LFV, skriver Aftonbladet. Det är oklart vad som orsakade felet.

Det var vid halv sex som problemen i kommunikationen mellan tornet och kontrollcentralen på Arlanda upptäcktes.

– Detta innebar att vi fick gå över till manuell hantering och detta tar längre tid, säger Per Fröberg, pressansvarig på Luftfartsverket, till TT.

Först strax efter klockan 19 var de tekniska problemen åtgärdade.

Per Fröberg kan inte säga om måndagens problem har samband med dem som inträffade i lördags, då ett 70-tal flygningar till och från Arlanda försenades på grund av ett krånglande IT-system. Även i förra veckan drabbades hela landets av flygtrassel, då på grund av tekniska problem hos trafikledningen.

Flygplatsbolaget Swedavia kan inte ange hur många flygningar som berördes av dagens störningar, men säger att det inte rörde sig om några större förseningar.

– Trafiken flyter på. I vissa fall går planen i tid och i några fall rör det sig om några minuter, men det är inga märkbara förseningar, sade Charlotte Periasamy, pressinformatör på Swedavia, till TT, när felet fortfarande inte var avhjälpt.