Nyheter Sverige

Nya uppgifter i mål mot SD-ledamot

Tidigare okända mejl kan påverka en eventuell fortsättning av målet mot SD:s riksdagsledamot Martin Kinnunen. En tingsrättsdom kommer på fredag.
Tidigare okända mejl kan påverka en eventuell fortsättning av målet mot SD:s riksdagsledamot Martin Kinnunen. En tingsrättsdom kommer på fredag.

Tidigare okända mejl, som Expressen avslöjar, kan få betydelse i målet mot SD:s riksdagsledamot Martin Kinnunen om skattebrott och bokföringsbrott.Åklagaren vill komplettera förundersökningen.

Men åklagaren, Jacob Holmberg, säger också till Expressen.se att det kan bli svårt att göra något direkt. Redan på fredag, den 5 februari, kommer Södertörns tingsrätt med sin dom i målet. Holmberg säger att det nog först inför en förhandling i hovrätten kan bli aktuellt att gå till botten med de nya uppgifterna.

Till TT vill Holmberg, via Ekobrottsmyndighetens presstjänst, inte säga mer än att han inväntar domen.

När förhandlingen i tingsrätten avslutades nyligen yrkade åklagaren på 1,5 års fängelse för Kinnunen. Han menar att Kinnunen är ansvarig, som ende styrelseledamot i Sverigedemokraternas dotterbolag Samtid&Framtid, för de brister som fanns i företagets bokföring 2013 samt att över 900 000 i moms inte betalades in. Kinnunen hävdade i förhör och i rätten att han gjort vad som rimligen kan begäras av honom och att han inte fick vetskap om några brister förrän våren 2014. Men mejlen som Expressen kommit över, och som inte finns med i förundersökningen, verkar visa att Kinnunen redan 2013 fick varningar om att bokföringen inte sköttes.