Sport

Nykomlingarnas kväll i superettan

Poya Asbaghi, nöjd tränare för Dalkurd som tog sin första seger som elitlag.
Poya Asbaghi, nöjd tränare för Dalkurd som tog sin första seger som elitlag.

Två av superettans nykomlingar var i farten.Båda vann.Dalkurd firade sin första seger i elitfotbollen och Trelleborg sin första på hög nivå på några år.

För Borlänges numera bästa lag – klassiska Brage får ursäkta – gjorde det inte saken sämre än att trepoängaren kom borta mot Sirius, höstens allsvenska kvallag.

Och dessutom via en sen vändning.

Dragan Kapcevic nickade in 1–0 till Sirius i 64:e minuten. Så långt hade Dalkurd skapat en hel del möjligheter, men utdelningen kom först under den sista kvarten. Henrik Löfkvist kvitterade och Leonard Pllana skickade in segermålet med tio minuter kvar.

– Jag tycker vi gör en bra match, vår reaktion på deras ledningsmål är helt briljant. Sättet vi reser oss på betyder väldigt mycket. Det ger självförtroende. Jag tror att spelarna känt i de två första matcherna att de är minst lika bra som de andra lagen i superettan och idag får de ett kvitto på det. Ett kvitto de förtjänar, säger tränaren Poya Asbaghi till TV4 Sport.

Första målet i superettan gav också första segern åt Trelleborgs FF och samtidigt drabbades AFC United av sin första förlust. Det var konsekvenserna av den frispark Zoran Jovanovic prickade in efter dryga 20 minuter i kvällens match på Vångavallen.

Målet stod sig som matchens enda och nykomlingen Trelleborg klev uppåt i tabellen där man nu står på fyra poäng, två färre än AFC.

Dalkurd har också fyra poäng. Efter tre spelade omgångar toppar AFC United, Sirius, Halmstad och Ängelholm tabellen på sex poäng.