Sport Sport-topp

Nylander bakom Toronto-segern

Toronto Maple Leafs Nikita Sosjnikov firar straffavgörandet med bland andra William Nylander.
Toronto Maple Leafs Nikita Sosjnikov firar straffavgörandet med bland andra William Nylander.

Torontos William Nylander har gjort sin karriärs andra NHL-mål.3–3-målet i numerärt överläge i slutet av tredje perioden i matchen mot New York Islanders öppnade för en förlängning och straffavgörande.

– Jag tycker att det här var Nylanders bästa match med råge, säger Torontos tränare Mike Babcock till nhl.com.

19-årige Nylander plockades nyligen upp från AHL och han debuterade förra veckan mot Tampa Bay. Första målet kom i matchen i helgen mot Ottawa.

Maple Leafs Nikita Sosjnikov, som plockades upp från AHL samtidigt som Nylander, var i nattens match den ende som satte sin straff och Toronto vann med 4–3.

NY Islanders andremålvakt Thomas Greiss gjorde 33 räddningar. Han ersätter Jaroslav Halak som kommer att vara borta åtminstone i sex veckor till följd av en skada han ådrog sig i matchen mot Pittsburgh i tisdags.

– "Jaro" är en viktig del av vårt lag och det är tråkigt att han skadats den här tiden på säsongen, säger Greiss till nhl.com.

I mötet mellan Calgary och Nashville var det Mikael Backlund som avgjorde. Matchen gick efter 2–2 till förlängning där Flames svenske center avgjorde efter 1.12.

Washington tog i tredje perioden ikapp ett 0–3-underläge i mötet med Los Angeles. Nicklas Bäckström gjorde lagets andra mål efter 11:02. Matchen gick till förlängning, men där räckte inte Capitals till – Jeff Carter avgjorde för LA Kings.

Jeff McIntosh/AP/TT
Calgary Flames Mikael Backlund firar sitt matchavgörande mål.