Nyheter Sverige

Nytt överfall i Kungsbacka

Polisen har fått ytterligare ett överfall att utreda i Kungsbacka. Arkivbild.
Polisen har fått ytterligare ett överfall att utreda i Kungsbacka. Arkivbild.

Polisen i Halland har inlett en utredning om försök till människorov sedan en kvinna i 30-årsåldern utsatts för ett kidnappningsförsök i centrala Kungsbacka. Händelsen är den senaste i en rad överfall i området.

– Vi kan i dag inte säga att det finns ett samband mellan händelserna men vi kan heller inte utesluta det, säger Peter Hejdström, chef för utredningsenheten vid avdelningen för grova brott i Halland, till TT.

Kvinnan har uppgett för polisen att en okänd man försökte dra in henne i en bil utanför en matbutik. Ytterligare en man tog tag i henne men kvinnan lyckades slita sig loss och springa från platsen, skriver Norra Halland.

I fredags hittades en man i 30-årsåldern nerslagen med svåra skador på en gata i Kungsbacka. Vittnen såg minst två män springa från platsen.

I början av mars inträffade ytterligare två uppmärksammade överfall på centrala platser i staden. En 16-årig flicka misshandlades så svårt att hon bland annat tappade känseln i benen. En annan flicka i 15-årsåldern jagades av tre män som slet ned henne på marken och försökte ta av henne jackan. Flickan lyckades slita sig loss och springa därifrån. Polisen rubricerar den händelsen som ett våldtäktsförsök.

Läs också