Sport

Nytt koncept i All star-matchen

Erik Karlsson, i förgrunden, gör sin tredje stjärnmatch i NHL. Där blir det nu spel tre mot tre – en spelform han tidigare sågat. Arkivbild.
Erik Karlsson, i förgrunden, gör sin tredje stjärnmatch i NHL. Där blir det nu spel tre mot tre – en spelform han tidigare sågat. Arkivbild.

Årets All star-match i NHL är inte en – utan tre matcher.En av de uttagna spelarna finns inte längre kvar i NHL.Nicklas Bäckström är också ny – däremot gör Erik Karlsson och Daniel Sedin sin tredje stjärnmatch.

Det nya formatet i NHL:s All star-match, som innehåller fyra lag (ett från varje division), innebär att matcherna kommer att spelas tre mot tre.

NHL införde tre mot tre-spel i förlängningar den här säsongen och det har blivit en succé hos fans och tv-tittare.

Alla gillar det dock inte.

Erik Karlsson, Ottawas stjärnback, sågade nyordningen i början på säsongen. "Det är inte hockey, det är rätt tråkigt", sade han bland annat.

"Ge det tid"

Några veckor senare tog han till viss del tillbaka kritiken:

– Jag kanske uttalade mig lite för snabbt. Jag ska ge det lite mer tid, sade han till Ottawa Sun.

Både Erik Karlsson och Daniel Sedin, Vancouver, är uttagna till All star-matchen för tredje gången. För Nicklas Bäckström, Washington, blir det debut. På tiden, tycker många.

– Jag ser fram emot det. Jag har inte varit med förut, så det kommer att bli roligt. Jag tittade på All star-matchen när jag var barn, när Sverige hade spelare som Peter Forsberg, Mats Sundin och Nicklas Lidström, säger han till nhl.com.

Vågade inte gå emot

Den stora snackisen kring All star-matchen i Nashville har dock varit kring slagskämpen John Scott. Den förre Arizonaforwarden kom med tack vare en röstningskampanj av fansen till Coyotes.

Enligt initierade uppgifter försökte både hans klubb och NHL få honom att avstå sin plats, och när han vägrade byttes han bort till Montreal som skeppade honom vidare till farmarligan AHL.

Inte ens i det läget gav han med sig och NHL vågade inte gå emot fansens vilja.

Så trots att han inte längre tillhör Pacific-divisionen – och än mindre spelar i NHL – kommer han att vara lagkapten för laget från Pacific-divisionen.

Enligt reglerna ska varje NHL-klubb ha minst en spelare med i All star-evenemanget, men nu har Arizona ingen representation.

Räkna med att NHL gör om röstningsreglerna till nästa år.