Nöje TV

Nytt lekprogram med Rickard Sjöberg

"Huset fullt med pengar" har premiär den 1 juli i TV4.
"Huset fullt med pengar" har premiär den 1 juli i TV4.

Är du redo att vända upp och ner på ditt hus för 100 000 kronors skull? I TV4:s nya lekprogram "Huset fullt med pengar" håller Rickard Sjöberg i en nervpirrande skattjakt.

Var är pengarna gömda? Ligger de i byrålådan eller i sängmadrassen? Eller i påsen med hundmat i skafferiet? I "Huset fullt med pengar", som börjar sändas den 1 juli, får en vanlig familj tre minuter på sig att försöka hitta 100 000 kronor som gömts på olika ställen i deras hem.

"Blir adrenalinstinna"

Rickard Sjöberg är en garvad programledare i underhållningsgenren, med program som "En ska bort" och "Postkodmiljonären" på sitt cv, men låter nästan lite tagen när han berättar om den spänning som uppstått under inspelningarna.

– De som har tävlat är alldeles omtumlade och euforiska och vill göra om det igen för att det har varit så roligt. De blir adrenalinstinna och höga på något sätt av att riva och slita, säger han.

Han beskriver programmet som "somrigt med skratt, hjärta och spänning".

För att ytterligare öka pulsen är dörrarna till huset låsta och familjen måste ta hjälp av sina vänner för att få tag på nycklar. Dessutom bjuds det på oväntade – och ibland obehagliga – överraskningar längs vägen.

Leta i mjölpåsen

Var skulle du själv leta allra först?

– Det finns naturliga ställen som under soffkuddar eller i kylskåpet, eller under bord eller i mjölpåsen, säger Rickard Sjöberg och konstaterar att utmaningen är att minnas hur hemmet brukar se ut i vanliga fall.

Annars handlar det mest om att försöka hålla huvudet kallt.

– De flesta kopplar på den här adrenalinstinna varelsen som finns i varje människa och börjar röja. Det är ju rätt på ett sätt, men samtidigt är utmaningen att försöka ha lite periferiseende också, annars missar man de uppenbara pengarna. Det gäller att både ha lite muskler och huvud.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset